Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

38 de ani de când Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni. Duckdam: ”Nu am trăit degeaba” | EXCLUSIV

38 de ani de când Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni. Duckdam: ”Nu am trăit degeaba” | EXCLUSIV

Steaua

Comentarii

Pe 7 mai 1986, la Sevilla, Steaua trecea de Barcelona (2-0 după loviturile de departajare) şi câştiga Cupa Campionilor Europeni.

Interviu cu Duckdam

Helmut Duckadam (64 de ani), fostul portar al celor de la Steaua, care a intrat în istorie datorită celor patru lovituri de departajare parate în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986.

Întrebat ce înseamna azi, după atâţia ani, Sevilla, Duckadam a mărturisit, în exclusivitate pentru Orange Sport: ”O amintire frumoasă. Faptul că alături de colegii mei lasăm în urmă cea mai bună performanţă a fotbalului românesc şi nu am trăit degeaba prin viaţă.

”(n.r. Cum poti să ţi păstrezi un calm atât de mare într-un meci cu o astfel de presiune?) Depinde de fiecare om în parte. Atrunci am avut şi un ajutor Divin. Acel calm nu l-am avut tot timpul. Dar în acea seară, cineva de sus m-a ajutat. Să fiu şi calm şi inspirat, toate la un loc”.

Fostul mare portar a evoluat pentru Steaua în perioada 1982-1986, iar punctul culminant l-a reprezentat cucerirea trofeului Cupei Campionilor Europeni în 1986.

Afla mai multe despre: sevilladuckadamsteaua 

viewscnt
Articole similare