Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

5 dintr-o lovitură! Xavi taie-n carne vie. Lista neagră de la Barcelona

5 dintr-o lovitură! Xavi taie-n carne vie. Lista neagră de la Barcelona

FC Barcelona

Comentarii

Xavi (41 de ani), antrenorul Barcelonei, taie în carne vie şi a trecut pe lista neagră nu mai puţin de cinci fotbalişti. Presa din Spania a aflat numele de pe lista de plecări a catalanilor.

5 dintr-o lovitură! Xavi taie-n carne vie. Lista neagră de la Barcelona

Barcelona se află în plin proces de reconstrucţie şi, din cauza problemelor financiare, e nevoită să vândă pentru a putea face loc altor jucători în lot. Astfel, Xavi, instalat de puţin timp pe banca tehnică, şi-a făcut deja o listă neagră şi a trecut pe ea nu mai puţin de cinci jucători.

Jurnalistul Javi Miguel de la AS a aflat numele de pe lista neagră a lui Xavi. Sursa citată a explicat şi motivul pentru care fiecare jucător a fost trecut la "Plecări". Sergino Dest, Yusuf Demir, Luuk de Jong, Samuel Umtiti şi Philippe Coutinho sunt jucătorii de care Barcelona vrea să scape.

Sergino Dest (21 de ani) - Adus de la Ajax în septembrie 2020, Dest era considerat înlocuitorul perfect pentru Dani Alves, însă americanul nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor. Nu s-a adaptat la stilul de joc al Barcelonei şi Xavi i-a pus repede etichetă: nu are nivelul de joc necesar pentru a juca la FC Barcelona. Bayern e pe urmele sale.

Yusuf Demir (18 ani) - Adus cu eticheta de mare speranţă, împrumutat de la Rapid Viena, Demir şi-a pierdut locul în echipă sub comanda lui Xavi după ce nu a reuşit să-i ia ochii antrenorului. Barcelona vrea să-l trimită pe Yusuf Demir înapoi la Viena în iarnă pentru a evita plata a 10 milioane de euro către Rapid Viena dacă fotbalistul joacă cinci meciuri pentru club.

Luuk de Jong (31 de ani) - Un transfer neînţeles de multă lume, atacantul a fost una dintre ultimele dorinţe ale antrenorului Ronald Koeman, fostul tehnician de pe Camp Nou. Încă de la venrire, De Jong a părut că nu-şi găseşte locul. Xavi nu-l mai vrea sub comandă, iar Barcelona vrea să-l trimită împrumut la alt club. Nici FC Sevilla, de unde l-a împrumutat Barcelona, nu-l mai vrea.

Samuel Umtiti (28 de ani) - Campion mondial în 2018 cu Franţa, cariera lui Umtiti la Barcelona - care părea să fie una strălucită după cum a început - a intrat într-un con de umbră din cauza multiplelor accidentări la genunchi. Catalanii au ajuns să-l considere "fost fotbalist" pe francez, de care vor să scape şi din cauza salariului său mare. Nu joacă mai deloc sub comanda lui Xavi, iar plecarea ar fi cea mai bună variantă pentru ambele părţi.

Philippe Coutinho (29 de ani) - Cel mai scump transfer din istoria Barcelone, costând 160 de milioane de euro, Coutinho n-a fost deloc ce se aştepta Barcelona să fie. Adică înlocuitorul lui Neymar. Brazilianul câştigă 22 de milioane de euro anual pe Camp Nou, dar evoluţiile sale nu sunt deloc mulţumitoarem, iar Xavi s-a convins şi nu-l mai vrea la echipă. Salariul său uriaş reprezintă o adevărată problemă pentru catalani, având în vedere situaţia financiară precară a clubului.

Afla mai multe despre: barcelonaplecarixavicoutinhodestdemirumtitide jong 

viewscnt
Articole similare