Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

AC Milan, Liverpool şi West Ham, spectacol. Bayer Leverkusen, revenire de senzaţie. Rezultatele zilei din Europa League şi toate echipele calificate în sferturi

AC Milan, Liverpool şi West Ham, spectacol. Bayer Leverkusen, revenire de senzaţie. Rezultatele zilei din Europa League şi toate echipele calificate în sferturi

UEFA Europa League

Comentarii

AC Milan s-a calificat în sferturile Europa League, după o victorie şi în returul din Cehia contra celor de la Slavia Praga. Villareal a fost aproape de o mare surpriză cu Marseille. Liverpool a făcut set cu Sparta Praga, iar Bayer Leverkusen a întors scorul cu Qarabag.

Meciuri unul şi unul în Europa League

Liverpool a învins joi seara, pe teren propriu, scor 6-1, formaţia cehă Sparta Praga, administrându-i un usturător 11-2 la general. ”Cormoranii” s-au calificat în sferturi.

Liverpool câştigase la Praga cu 5-1, dar startul manşei secunde, de pe Anfield, a fost devastator. Cu Salah pentru prima oară titular în acest an, gazdele conduceau cu 3-0 în minutul 10, iar Gakpo a înscris pentru 4-0 în minutul 14.

Elevii lui Klopp au ridicat piciorul de pe acceleraţie, permiţându-le celor de la Sparta să înscrie golul de onoare, iar în repriza secundă au mai lovit de două ori, încheind meciul cu un 6-1 reconfortant şi cu o calificare în sferturi obţinută „en fanfare”.

Bayer Leverkusen a întors în prelungiri rezultatul cu Qarabag şi merge şi ea mai departe. În schimb, Qarabag a fost aproape să reuşească surpriza rundei în Germania.

Azerii au condus cu 2-1 la Leverkusen, deşi au avut un om eliminat în minutul 62, pe Jafarguliyev, iar formaţia lui Xabi Alonso şi-a revenit abia în prelungiri.

Patrick Schick, intrat în  minutul 59, a egalat şi a adus victoria in extremis a gazdelor în cele 11 minute de prelungiri disputate, iar Leverksune evită din nou înfrângerea, obţinând şi calificarea în sferturi.

AC Milan a câştigat şi returul optimilor din Europa League, învingând joi seara, în deplasare, scor 3-1, gruparea cehă Slavia Praga. Italienii s-au calificat în sferturi, alături de West Ham, Benfica şi Marseille.

Milanezii au venit la Praga să lupte pentru calificare, după 4-2 în Italia, dar cehii lui Trpisovsky nu au mai fost la fel de periculoşi precum se dovediseră în tur.

Slavia a rămas în zece după eliminarea lui Holes, în minutul 20, iar oaspeţii au profitat, înscriind de trei ori până la pauză şi tranşând soarta calificării. Golul lui Jurasek, din final, a fost doar unul de onaore pentru cehi, care au cedat cu 1-3.

În Spania, la Villarreal, gazdele au deschis scorul în minutul 32, prin Capoue, sub ochii brigăzii româneşti care a fost condusă la centru de Istvan Kovacs.

Villarreal a condus şi cu 3-0, dar calificarea, după 0-4 în tur, era o misiune grea pentru trupa lui Marcelino. Spaniolii nu au avut forţa să înscrie al patrulea gol, iar Marseille, care a marcat pe final, merge mai departe, în sferturi.

Rezultate înregistrate joi, în manşa secundă a optimilor Europa League:

  • Slavia Praga – AC Milan 1-3 (Jurasek 84 / Pulisic 33, Loftus-Cheek 36, Leao 45+6)
  • West Ham United – Freiburg 5-0 (Paqueta 9, Bowen 32, Cresswell 52, Kudus 77, 85)
  • Glasgow Rangers – Benfica Lisabona 0-1 (Rafa Silva 66)
  • Villarreal – Olympique Marseille 3-1 (Capoue 32, Sorloth 54, Mosquera 86 / Clauss 90+4)
  • Atalanta – Sporting Lisabona 2-1 (Lookman 46, Scamacca 59 / Pedro Goncalves 33)
  • Brighton – AS Roma 1-0 (Welbeck 37)
  • Bayer Leverkusen – Qarabag 3-2 (Frimpong 72, Schick 90+3, 90+8 / Zoubir 58, Juninho 67)
  • Liverpool – Sparta Praga 6-1 (D. Nunez 7, Clark 8, Salah 10, Gakpo 14, 55, Szoboszlai 48 / Birmancevic 42)

În sferturile Europa League s-au calificat AC Milan (7-3 scor cumulat), West Ham United (5-1), Benfica Lisabona (3-2) şi Olympique Marseille (5-3); FC Liverpool (11-2), Atalanta (3-2), Bayer Leverkusen (5-4) şi AS Roma (4-1).

Afla mai multe despre: ac milanvillarealeuropa league 

viewscnt
Articole similare