Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Acţiune dedicată copiilor cu sindrom Down, la Centrul Olimpic de judo din Cluj. "Trebuie să avem multă atenţie şi grijă"

Acţiune dedicată copiilor cu sindrom Down, la Centrul Olimpic de judo din Cluj. "Trebuie să avem multă atenţie şi grijă"

Alte sporturi

Comentarii

Mai mulţi copii suferinzi de sindromul Down se antrenează de câteva zile cu antrenori de la CS Universitatea Cluj, la Centrul Olimpic de judo, printr-un proiect de colaborare cu o asociaţie din oraş.

Proiectul de colaborare dintre Asociaţia AGA Down Sindrom Cluj şi CS Universitatea a intrat în funcţiune de luna trecută. Şase copii suferinzi de această afecţiune se antrenează cu Balazs Laszlo şi Horvat Florissa, absolvenţi ai IEFS Cluj cu specializarea judo, care au susţinut cursuri specifice la Bucureşti pentru a putea pregăti aceşti copii.

”Cei doi antrenori sunt sportivi de performanţă la CS Universitatea, au absolvit IEFS cu specializare judo, iar luna trecută au făcut cursuri speciale la Bucureşti cu asociaţia naţională care se ocupă de copiii cu sindrom Down. Într-un fel te porţi ca antrenor cu copii sănătoşi şi cu totul altfel cu cei care au astfel de probleme. Noi am fost deschişi din prima când ni s-a propus acest proiect şi ne bucurăm mult că putem face ceva pentru aceşti copii”, a declarat, pentru News.ro, directorul CS ”U”, Ovidiu Vasu.

Deocamdată au fost primiţi la antrenamente şase copii, într-o singură grupă care nu ar putea avea mai mult de 10 membri. ”Este dificil cu ei, trebuie multă atenţie şi grijă, aşa că o grupă are maximum 10 copii, tocmai pentru a putea fi învăţaţi şi supravegheaţi cât mai bine”, mai spune Vasu.

Antrenamentele au loc chiar în sala Centrului Olimpic de judo din Cluj, cu orare stabilite, iar investiţia din partea CS Universitatea se referă, deocamdată, la poziţiile de antrenament şi la cei doi antrenori. ”Dacă peste timp va fi vorba de competiţii, cu drag le vom oferi echipament sau alte condiţii necesare”, a încheiat Vasu.

La rândul său, Antoaneta Vanea, din partea Asociaţiei AGA Down Sindrom Cluj a precizat: ”Continuăm în super-forţă şi debutăm într-o nouă etapă din viaţa copiilor noştri – antrenamente de judo. (...). Fericirea copiilor noştri a fost maximă. Mulţumim!”.

Afla mai multe despre: judocopii cu sindromul downcentrul olimpic de judo din cluj,  

viewscnt
Articole similare