Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adio, record! Nicolae Stanciu rămâne pe locul 2 în topul celor mai scumpi jucători din istoria Ligii 1. Suma pierdută de FCSB

Adio, record! Nicolae Stanciu rămâne pe locul 2 în topul celor mai scumpi jucători din istoria Ligii 1. Suma pierdută de FCSB

Superliga

Comentarii

Nicolae Stanciu pare intrat în dizgraţie la Anderlecht, iar presa din Belgia vorbeşte tot mai des despre o plecare a mijlocaşului de la Bruxelles, cel mai probabil în perioada de transferuri din iarnă.

Venirea noului antrenor nu l-a ajutat deloc pe internaţionalul român, care îşi doreşte să joace mai mult pentru a nu pierde contactul cu echipa naţională.

Titularizat în ultima etapă din Belgia, în victoria cu Mouscron, scor 2-1, Stanciu a strâns doar 342 de minute în campionat, din totalul de 1350, mult prea puţin pentru un jucător cumpărat cu o sumă uriaşă.

Nu-l mai depăşeşte pe Chiricheş
7,8 milioane de euro a achitat Anderlecht către FCSB în momentul achiziţionării lui Stanciu, iar în contract au mai fost trecute două bonusuri care puteau duce relativ uşor suma totală a transferului la 9,8 milioane de euro, ceea ce ar fi reprezentat un record pentru Liga 1.

Mai exact, FCSB urma să încaseze de două ori câte un milion de euro dacă Anderlecht se califica în grupele Champions League, iar Stanciu să fie titular în 50% din meciurile jucate în campionat. În sezonul 2016-2017 acest lucru s-a întâmplat, iar FCSB şi-a asigurat încă un milion de euro, însă în acest an şansele ca Stanciu să mai atingă acest procent sunt minime, chiar dacă va rămâne la Bruxelles.

FCSB pierde un milion de euro, Stanciu rămâne pe locul 2

În cele 15 etape scurse din acest sezon Stanciu a prins doar 3 meciuri ca titular, adică 20% din total.

Astfel, suma totală achitată de Anderlecht în schimbul mijlocaşului va rămâne la 8,8 milioane de euro, cu 700.000 de euro mai puţin decât a plătit Tottenham pentru Vlad Chiricheş, în 2013. Fundaşul legitimat în prezent la Napoli rămâne astfel cel mai scump jucător vândut de un club din Liga 1.

Situaţia nu pică deloc bine nici pentru FCSB, care pierde astfel şansa de a mai încasa un milion de euro în schimbul fotbalistului de 24 de ani.

9,5 milioane de euro a plătit Tottenham pentru transferul lui Vlad Chiricheş, în 2013, suma reprezentând şi acum un record pentru transferul unui jucător din Liga 1

În ceea ce o priveşte pe Anderlecht, belgienii notează că trupa din Bruxelles intenţionează să-şi recupereze din pierderi şi e dispusă să-l cedeze definitiv pe Stanciu pentru aproximativ 4 milioane de euro.



 

Afla mai multe despre: stanciufcsbanderlechtrecord 

viewscnt
Articole similare