Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adrian Mutu a dezvăluit ce a făcut cu o zi înainte de meciul cu Olanda + Ultimele informaţii despre atmosfera din vestiar: „Au emoţii, şi-au setat obiective mari pentru acest meci”

Adrian Mutu a dezvăluit ce a făcut cu o zi înainte de meciul cu Olanda + Ultimele informaţii despre atmosfera din vestiar: „Au emoţii, şi-au setat obiective mari pentru acest meci”

Echipa națională

Comentarii

Mai avem puţin de aşteptat şi începe turneul final de Campionat European U21. România s-a calificat a doua oară la rând la Europeanul de tineret.

Naţionala U21 se va duela cu Olanda U21, mâine, de la ora 22:00.
Adrian Mutu a susţinut o conferinţa de presă online premergătoare meciului cu Olanda U21.

Până acum, cele două naţionale de tineret s-au întâlnit doar de trei ori, ultima dată în 2005. Olanda a câştigat două dintre cele trei întâlniri, în timp ce România doar una.

„Tricolorii mici” speră la un nou EURO de senzaţie, după ce, la Campionatul European de Tineret din 2019, România U21 a ajuns până în semifinalele competiţiei.

„Chiar azi, înainte de meciul de mâine, mă uitam la România-Olanda din 1998 şi sper ca mâine rezultatul final al partidei să fie unul bun pentru noi toţi. Băieţii îşi dau seama de importanţa acestui meci, ei sunt pregătiţi, motivaţi. Nu trebuie să fie timoraţi. Mâine vom da totul pe teren. Nu este uşor, aşa cum am spus, au presiune rezultatului  de la generaţia anterioară a lui Mirel Rădoi. Dar le-am spus că ei nu trebuie să se compare cu generaţia respectivă, ei pot face ceva diferit şi să scrie pagina lor de istorie pentru naţionala României. Există emoţii, le-am şi explicat, că acestea vor exista mereu înainte unui meci, probabil, când nu le vor mai avea înseamnă că trebuie să se lase de fotbal.

I-am studiat mul pe adversarii noştri de mâine. Nu am să spun aici cu ce ar putea să ne surprindă Olanda pentru că ne este bine. Este o echipă puternică care ajunge uşor în faţa porţii. Are jucători importanţi care au demonstrat asta la echipele lor de club. Dar şi noi avem puterea noastră! Fiind şi primul meci e important, chiar dacă Olanda pleacă cu prima şansă, noi le vom face viaţa grea! Eu am transmis echipei că au muncit din greu să ajungă aici şi trebuie să demonstreze asta. Au scena pusă la dispoziţie. Mă bucur faptul că ei au obiective foarte mari, pentru că ei vor să îşi depăşească limitele, iar eu am încredere în ei şi îi susţin!”, a mărturisit Adrian Mutu, la conferinţa online premergătoare partidei de mâine seară.

În 2005, generaţia lui Keşeru şi Bănel Nicoliţă a învins Olanda la Urziceni cu 2-0 în preliminariile Euro 2006 U21. A fost singura victorie „tricoloră” împotriva Olandei. În retur am cedat cu acelaşi scor, în 1998 am pierdut, 1-2.

Întrebat daca a vorbit cu Mirel Rădoi, fostul selecţioner, a fost : „Ne-a urat să avem încredere în forţele noastre şi să luptăm. Eu i-am urat multă sănătate”.

Programul României U21 la EURO 2021 U21

    24 martie, 22:00: România - Ţările de Jos
    27 martie, 19:00: Ungaria - România
    30 martie, 19:00: Germania - România

Primele două clasate ale fiecărei grupe se vor califica în faza eliminatorie a competiţiei.

Grupa A
Ungaria
Germania
România
Ţările de Jos (Olanda)

Toate informaţiile înainte de EURO U21

Pandemia de coronavirus a provocat o situaţie ciudată la Campionatul European de Tineret. Deoarece calendarul este foarte încărcat, în contextul în care în vară sunt programate EURO 2020 şi Jocurile Olimpice, Campionatul European de Tineret se va disputa în două etape. În primă fază se vor juca meciurilă din faza grupelor, în perioada 24-30 martie.

A doua fază se va juca în perioada 31 mai - 6 iunie, când se vor disputa meciurile eliminatorii. Campionatul European de Tineret este găzduit de Ungaria şi Slovenia. Componentă a grupei A, România U21 va juca toate meciurile la Budapesta.



 

Afla mai multe despre: romania u21adrian mutuolanda u21 

viewscnt
Articole similare