Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

AfD îl sancţionează pe deputatul Jens Maier din cauza unui tweet rasist ce l-a vizat pe fiul lui Boris Becker, Noah

AfD îl sancţionează pe deputatul Jens Maier din cauza unui tweet rasist ce l-a vizat pe fiul lui Boris Becker, Noah

Diverse

Comentarii

Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) l-a avertizat luni pe unul dintre deputaţii săi, care a postat un tweet cu caracter rasist contra fiului fostului star al tenisului Boris Becker, scrie AFP.

Conducerea naţională a partidului a luat această decizie în unanimitate, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP. O excluderea a acestuia nu este, însă, avută în vedere.

Jens Maier, un fost magstrat, deputat AfD după alegerile legislative din 24 septembrie, l-a catalogat săptămâna trecută, într-un mesaj postat pe Twitter, pe Noah Becker, al cărui bunic matern este un afroamerican, drept un ”mic seminegru” care duce lipsă ”de atenţie”.

Mesajul a provocat indignare în Germania şi critici dure în cadrul AfD, ai cărui conducători obişnuiesc să posteze pe Twitter mesaje polemice. El a fost şters de către Twitter.

Alesul a dat asigurări pentru Bild că nu este autorul acestui tweet, postat susţine el pe contul său oficial de către un colabor.

Mesajul se dorea un comentariu la un interviu acordat de tânărul în vârstă de 23 de ani, în care acesta cataloghează Berlinul drept un ”oraş alb”, în comparaţie cu Londra sau Parisul. El a declarat deja că a fost atacat în capitala germană din cauza culorii pielii sale.

Noah Becker, fiul fostului campion care a rămas foarte celebru în Germania, şi al Barbarei Becker, a depus între timp plângere împotriva lui Maier.

Acest mesaj a fost postat la puţin timp după cel al deputatei Beatrix von Storch, o figură de prim-plan a partidului de extremă dreapta, care a evocat în timpul Revelionului ”hoarde de bărbaţi barbari, musulmani şi violatori”, referindu-se în mod explicit la agresiunile rasiste comise în noaptea de Anul Nou în urmă cu doi ani la Koln şi atribuite unor migranţi.

În urma alegerilor legislative din septembrie, peste 90 de deputaţi AfD au intrat în Camera inferioară a Parlamentului (Bundestag), provocând un şoc considerabil într-o Germanie în care extrema dreaptă a reprezentant mult timp un tabu din cauza trecutului nazist al ţării.

AfD mizează pe o anumită neîncredere faţă de liderii politici ai partidelor tradiţionale şi asupra unor îngrijirări, eventual unei respingeri de către o parte a populaţiei a milionului de migranţi care au sosit începând din 2015 în Germania.

Afla mai multe despre: boris beckerafd,  

viewscnt
Articole similare