Experiențe împreună.
You are here:

Alegeri pentru Cupa Mondială de rugby. Modul inedit în care vor fi departajate cele trei ţări candidate

Alegeri pentru Cupa Mondială de rugby. Modul inedit în care vor fi departajate cele trei ţări candidate

Rugby

Ţara care va organiza Cupa Mondială de rugby din 2023 va fi cunoscută la mijlocul săptămânii, în urma votului în două tururi pe care îl va da, la Londra, Consiliul World Rugby, Federaţia internaţională.

Africa de Sud, Franţa şi Irlanda, cele trei ţări candidate, nu vor avea drept de vot, doar 39 de voturi urmând să fie exprimate în primul tur.

Naţiunile majore (Australia, Anglia, Noua Zeelandă, Argentina, Scoţia, Ţara Galilor, Italia) vor avea câte trei voturi fiecare, federaţiile regionale (Oceania, Europa, Africa, America de Sud, America de Nord şi Asia) şi Japonia, câte două, în timp ce Georgia, Canada, SUA şi România vor dispune de câte un vot.

Dacă nicio candidată nu obţine majoritatea absolută (20 de voturi) după primul tur, un al doilea tur va departaja primele două ţări. Ţara eliminată va avea de data aceasta drept de vot.

Comentarii
viewscnt
Articole similare
VIDEO | Griezmann, execuţia serii în Liga Campionilor! 8 goluri la PSG - Celtic! Toate reuşitele sunt AICI!PlayPlay

Din nou PSG a reuşit să iasă în evidenţă, câştigând cu scorul de 7-1 de Celtic. Asta în condiţiile în care scoţienii au deschis scorul în minutul 2! Griezmann îşi are şi el locul în reluările din această seară, marcând din foartfecă în victoria pe care Atletico madrid a bifat-o cu AS Roma, scor 2-0. Cel mai aşteptat meci al zilei, Juventus - Barcelona s-a încheiat 0-0.