Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Am spus că ar trebui să împărţim banii”. Gestul superb făcut de Sakkari la scurt timp după ce a eliminat-o pe Pliskova

”Am spus că ar trebui să împărţim banii”. Gestul superb făcut de Sakkari la scurt timp după ce a eliminat-o pe Pliskova

Tenis

Comentarii

Maria Sakkari a produs o mare surpriză la turneul de la Roma, eliminând-o pe Karolina Pliskova, iar acum la doar câteva zile de la acest eveniment a ajuns din nou în atenţia presei, după gest plin de umanitate.

Deşi mai sunt doi ani până la Jocurilor Olimpice de la Tokyo, sportivii greci au început deja pregătirile, iar Federaţia Elenă de Tenis i-a oferit Mariei Sakkari 30.000 de euro. Aceasta a refuzat, însă, banii şi le-a transmis oficialilor federaţiei că ar dori ca aceşti bani să fie împărţiţi în mod egal cu Stefanos Tsitsipas (19 ani, 43 ATP) şi Valentini Grammatikopoulou (21 de ani, 174 WTA).

"Toţi trei ne pregătim pentru Olimpiadă. Eu am primit un telefon de la preşedintele Federaţiei, care mi-a spus că îmi va oferi 30.000 de euro. Am spus că ar trebui să împărţim banii pentru că Valentini (nr. Grammatikopoulou) are nevoie mai mult de ei, din moment ce are un clasament inferior mie. Bineînţeles, Stefanos (nr. Tsitsipas) merită la fel de mult banii pentru că munceşte foarte mult în ultima perioadă. Toţi trangem din greu şi merităm aceeaşi sumă. Am propus împărţirea banilor, e decizia corectă pe care trebuia să o iau", a declarat Sakkari pentru site-ul oficial al WTA, informaţie confirmată de Spyros Zannias, preşedintele Federaţiei de Tenis din Grecia.

Stefanos Tsitsipas a fost plăcut surprins de gestul Mariei: "Un gest foarte foarte frumos, la care sincer să fiu nu mă aşteptam. I-am mulţumit acum câteva zile pentru că nu oricine ar face asta. Este o fată adorabilă şi o foarte bună jucătoare de tenis. Sunt mândru că împreună putem duce tenisul din Grecia la un alt nivel", a spus jucătorul clasat pe locul 43 în clasamentul ATP.

Sakkari a părăsit competiţia de la Roma, în optimile de finală, după ce a pierdut de o manieră categorică partida cu fostul lider WTA, Angelique Kerber. Germanca s-a impus în două seturi, 6-1, 6-1.

Afla mai multe despre: tenis femininwtasakkari,  

viewscnt
Articole similare