Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

America, ţara tuturor posibilităţilor. Ce a decis o super vedetă a fotbalului american

America, ţara tuturor posibilităţilor. Ce a decis o super vedetă a fotbalului american

NFL

Comentarii

Jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick a anunţat că dă în judecată NFL şi patronii de cluburi, considerând că există o conspiraţie împotriva angajării sale, el fiind primul sportiv care a protestat la intonarea imnului faţă de felul în care sunt trataţi oamenii de culoare în SUA.

Kaepernick, în vârstă de 29 de ani, este fără echipă, după ce în martie a renunţat la ultimul an din contractul său cu San Francisco 49ers. În august 2016, Kaepernick a provocat controverse refuzând să stea în picioare la intonarea imnului la meciul de fotbal american dintre echipa sa, San Francisco 49ers, şi formaţia Green Bay Packers. El a explicat după meci că a protestat astfel faţă de modul în care sunt trataţi oamenii de culoare în Statele Unite ale Americii. La următorul meci, Kaepernick a ales să stea într-un genunchi la imn.

În procesul intentat luni, Kaepernick şi avocatul său acuză conducătorii de cluburi şi NFL că au încălcat convenţia colectivă a campionatului şi o clauză care le interzice să acţioneze în grup privind angajarea unui jucător. "Un astfel de precedent ameninţă toţi patrioţii americani şi ne duce în cele mai sumbre zile ale naţiunii noastre", a spus avocatul jucătorului.

Preşedintele Donald Trump a criticat de mai multe ori această atitudine şi a afirmat că jucătorii din NFL care protestează în timpul intonării imnului la meciuri ar trebui să fie daţi afară. Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a plecat duminica trecută de la un meci din NFL (liga de fotbal american), după ce mai mulţi jucători au îngenuncheat în timpul intonării imnului american. Sâmbătă, jucătorii echipei Hertha Berlin au adus un omagiu sportivilor americani care îngenuchează în semn de luptă împotriva rasismului şi au făcut acest gest înaintea meciului cu Schalke 04, din Bundesliga.

Afla mai multe despre: fotbal americannflcolin kaepernickjudecataprocesdonald trumpimnprotest 

viewscnt
Articole similare