Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ANALIZĂ | Valoroşi doar pe hârtie. Atacanţii de top din Liga 1 au mari probleme în acest sezon

ANALIZĂ | Valoroşi doar pe hârtie. Atacanţii de top din Liga 1 au mari probleme în acest sezon

Superliga

Comentarii

Cinci dintre cei mai buni atacanţi din Liga 1, cel puţin în privinţa CV-urilor, au parte de un sezon groaznic. Astfel, fotbalişti precum Alibec, Nemec sau Le Tallec, de care orice apărare ar trebui să se teamă, se chinuie să aibă reuşite în faţa unor apărări îndoielnice din fotbalul românesc.

Dintre toţi, cel mai rău o duc Alibec şi Bokila, plătiţi cu bani buni de FCSB, respectiv Dinamo. Primul a pierdut lotul, în timp ce al doilea îi va părăsi pe dinamovişti în iarnă, asta după ce a început sezonul la o altă echipă, CFR Cluj. 

Denis Alibec

Jucătorul pe care Gigi Becali vrea să-l vândă în străinătate pe zeci de milioane de euro n-a mai înscris un gol în campionatul nostru din precedentul sezon. Singurele sale reuşite din actuala stagiune au venit în partidele cu Viktoria Plzen, din preliminariile Ligii Campionilor, respectiv Europa League. Între timp, Alibec nici măcar nu se mai află în lotul celor de la FCSB, gesturile nervoase din momentul schimbării sale în partida cu Voluntari costându-l, pe lângă excludere, şi 75 de mii de euro.

Adam Nemec 

Internaţionalul slovac în vârstă de 32 de ani este curtat insistent de FCSB, însă Dinamo îşi doreşte la rândul său să-l păstreze. În ciuda interesului arătat de cele mai valoroase cluburi din România pentru el, Nemec are parte de un sezon modest. Până acum a înscris un singur gol în Liga 1, deşi am trecut deja de prima jumătate a sezonului. Slovacul se laudă însă şi cu trei asisst-uri.

Jeremy Bokila

Cosmin Contra, pe atunci antrenor la Dinamo, a fost extrem de supărat pe decizia congolezului de a semna cu CFR în startul sezonului. Atât de mult l-a dorit în Ştefan cel Mare, încât, după numai câteva etape, a reuşit să-l transfere. Vestea proastă: Bokila a dezamăgit atât la CFR, unde Dan Petrescu a vrut să scape de el, dar şi în prezent la Dinamo. Are opt meciuri jucate de la revenirea în Liga 1 şi nu a marcat deocamdată niciun gol.

Ibrahima Balde

CV-ul său impresionant l-a ajutat să obţină din partea CFR-ului un salariu exorbitant pentru nivelul fotbalului românesc. A marcat patru goluri până acum, dar nu stă deloc bine din punct de vedere fizic. Dan Petrescu nu-i oferă continuitate, preferându-l pe Urko Vera. Meciul de la Ovidiu a fost primul pentru Balde în postura de integralist. Nu a făcut nimic însă şi, cel mai probabil, acesta va reveni fie pe banca de rezerve, fie în afara lotului la următorul meci. 

Anthony Le Tallec

Francezul este printre cei mai consacraţi jucători care au evoluat de-a lungul timpului în fotbalul românesc. Fost jucător la Liverpool, Le Mans, Auxerre şi Sunderland, Le Tallec a fost adus pentru experienţă la Astra. Cifrele nu-l ajută deocamdată. A marcat un singur gol în 12 meciuri de campionat, împotriva lui Juventus, cea mai slabă echipă din Liga 1 Betano. 

Afla mai multe despre: adam nemecjeremy bokiladenis alibecibrahima baldeanhony le tallecliga 1 

viewscnt
Articole similare