Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anul în care un român putea câştiga Balonul de Aur. Gică Hagi şi o performanţa irepetabilă

Anul în care un român putea câştiga Balonul de Aur. Gică Hagi şi o performanţa irepetabilăgalerie foto

Fotbal

Comentarii

În 1994, Gheorghe Hagi (pe atunci la FC Barcelona) termina pe locul patru în topul care avea să desemneze Balonul de Aur din acel an

Poate că astăzi, Balonul de Aur înseamnă doar o luptă de la distanţă între Messi şi Cristiano Ronaldo, dar nu a fost mereu aşa.

Au fost şi vremuri în care Michel Platini, Johan Cruyff, Ronaldo, Kevin Keegan, Franz Beckenbauer, Roberto Baggio sau Zinedine Zidane câştigau mult râvnitul trofeu individual.

În 1994 spre exemplu, un român a fost cel mai aproape să cucerească Balonul de Aur. Mulţi spun că l-ar fi meritat. După un turneu final de Campionat Mondial în care a jucat excepţional, Gheorghe Hagi, cel mai mare fotbalist român din toate timpurile, a terminat anul pe locul 4 în clasamentul Balonului de Aur.

A fost depăşit în acel an de Hristo Stoichkov, Roberto Baggio sau Paolo Maldini. Hagi a strâns 68 de puncte, mai multe decât nume uriaşe ale fotbalului continental precum Jurgen Klinsmann, Jari Litmanen, Dejan Savicevic, Franco Baresi, Michael Laudrup, Eric Cantona, Lothar Matthaus, Zvonimir Boban sau Pep Guardiola.

"Eram pe primul loc în clasamentul jucătorilor până la meciul cu Suedia, dar am pierdut pentru că am ratat calificarea in semifinale", povestea Gică Hagi. In acel an, Balonul de Aur s-a dus la bulgarul Hristo Stoichkov, in timp ce Regele s-a clasat pe locul 4.

Afla mai multe despre: gheorghe hagi 

viewscnt
Articole similare