Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Are doar 14 ani, dar e de neoprit la volan! "Cel mai lung drum pe care l-am făcut ca şi număr de kilometri a fost un raid european"

Are doar 14 ani, dar e de neoprit la volan! "Cel mai lung drum pe care l-am făcut ca şi număr de kilometri a fost un raid european"galerie foto

Auto

Comentarii

Băiatul fondatorului clubului Harley-Davidson în România este campion în motorsport.

La 14 ani, Bogdan Sălcudean, campionul naţional de la Time-Attack din 2023, are adrenalina în sânge. Puştiul a moştenit pasiunea pentru maşini şi motoare de la tatăl său, cel care a adus în România celebru club de motociclete americane. George Sălcudean a călătorit pe motocicletă în toată lumea, dar cele mai mari emoţii le are atunci când fiul său se dă cu maşina pe circuit.

În familia Sălcudean adrenalina este la ordinea zilei. Tatăl, George, fondatorul clubului Harley-Davidson în România, i-a transmis şi fiului său, Bogdan, campion naţional la Time-Attack în 2023 pasiunea pentru motoare şi maşini. Aventura puştiului în motorsport a început devreme.

“Am început la 6 ani, cu karting-ul la Tina şi Robert Drăgan. Apoi am continuat cu slalom-ul, iar după, la Time-Attack, acolo unde am devenit şi campion naţional“, a declarat Bogdan Sălcudean, campion naţional de Time-Attack, în 2023, pentru Sportsnet.ro

George povesteşte că microbul pentru aventură i-a fost transmis băiatului său chiar de către el.

„De mic copil a fost alături de mine. Practic motociclismul de vreo 40 de ani, sunt într-un club renumit de motociclete americane Harley-Davidson pe care l-am fondat împreună cu un bun prieten şi alături de care facem raiduri în Europa şi în toată lumea” -George Sălcudean, fondatorul clubului Harley-Davidson în România.

Nu poate să se uite la cursele fiului său

Sălcudean senior are numai cuvinte de laudă la adresa băiatului său şi recunoaşte că atunci când acesta este pe circuit are cele mai mari emoţii.

„Nu pot să mă uit la întreaga cursă şi din cauza aceasta stau ascuns în garaj. Sunt genul de părinte care nu se bagă între pilot şi antrenor. Stau în banca mea şi îl las pe Bogdan împreună cu instructorul, cu toate că am şi eu o oarecare experienţă” - George Sălcudean, fondatorul clubului Harley-Davidson în România. 

La 14 ani, tânărul pilot are visuri mari în motorsport. Aşteaptă să împlinească 16 ani pentru a merge să se dea în campionatele din străinătate. „Aştept să mai cresc, ca să merg în alte campionate pe afară, sunt încă prea mic, eu aş vrea în Campionatul Mondial de Time- Attack sau la GT3 la Porsche” - Bogdan Sălcudean, campion naţional de Time-Attack, în 2023. 

Atunci când nu este la cursele sau la antrenamentele băiatului său, George călătoreşte cu motorul prin lume. „Am fost pe trei continente, clubul are acţiuni foarte frumoase. Din Statele Unite până în Maroc, în Pakinstan şi în China. Cel mai lung drum pe care l-am făcut ca şi număr de kilometri a fost un raid european destul de mare. am ajuns în Norvegia şi până la Cap Nord” - George Sălcudean, fondatorul clubului Harley-Davidson în România. 

Pentru vara aceasta, motocicliştii din clubul lui George Sălcudean şi-au stabilit itinerariul. “Vor merge în Germania, vor face toate pasurile importante din Alpi, după care se vor duce să susţină echipa naţională, la Euro. Pentru 2025 pregătim un ride important în Stalele Unite” - George Sălcudean, fondatorul clubului Harley-Davidson în România.

Trecerea de la karting la maşini a fost dificilă

Tânărul pilot povesteşte că atunci când s-a apucat de karting nu ştia nimic despre acest sport.

„Mă uitam la curse şi îmi mai arăta tata filme. În momentul în care am urcat în kart, am fost impresionat imediat. Am stat doi ani la karting electric, timp în care am câştigat multe cupe, apoi am trecut la maşini” - Bogdan Sălcudean, campion naţional de Time-Attack, în 2023. 

Pentru Bogdan, trecerea de la karturi la maşini nu a fost una uşoară.

„Au fost multe lucruri diferite, dar m-am obişnuit şi am început să mă descurc. Am ieşit campion naţional la Superslalom” - Bogdan Sălcudean, campion naţional de Time-Attack, în 2023.

Înainte de karting, Bogdan a practicat şi motorcross.

Mândru de realizările fiului

George Sălcudean este mândru de tot ce a realizat fiul său până la această vârstă şi spune că în spatele acestor performanţe e multă muncă şi stau mulţi oameni cu ştate vechi în motorsport şi nu numai.

„De la 6 ani, Bogdan a lucrat cu mulţi instructori titani ai motorsportului. A început cu Răduţ, la Ciolpani, apoi a continuat la karting electric cu Tina şi Robert Drăgan, iar creşterea lui exponenţială a fost împreună cu Alex Berea, primul lui instructor, cu care a câştigat multe cupe, un mentor extraordinar. A continuat la Academia Titi Aur cu Bogdan Talaşman. De un an şi jumătate, de când face circuit suntem alături de Ovidiu Zaberca, multiplu campion de viteză în coastă şi de echipele tehnice AB Motorsport şi Omega Motorsport. În echipa noastră avem medici, avem nutriţionişti, Comisia Naţională a Juniorilor este alături de noi şi ne ajută şi sperăm ca Bogdan să îşi împlinească visul de a ajunge în Campionatul European şi cel Mondial de Time-Attack” -George Sălcudean, fondatorul clubului Harley-Davidson în România.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: harley-davidsonbogdan sălcudean 

viewscnt
Articole similare