Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ascensiunea incredibilă a ”noului Mourinho”. Cluburile din Premier League au pus deja ochii pe el. Are o clauză de 20 de milioane de euro!

Ascensiunea incredibilă a ”noului Mourinho”. Cluburile din Premier League au pus deja ochii pe el. Are o clauză de 20 de milioane de euro!
Comentarii

Ruben Amorim este tehnicianul la mare modă în Portugalia. Două cluburi din Anglia au pus deja ochii pe el.

La numai 35 de ani, Ruben Amorim pare să aibă în faţă o carieră strălucită de antrenor. Amorim, un fost mijlocaş care a trecut pe la Benfica şi Braga, s-a apucat de antrenorat pe finalul lui 2018. În numai doi ani de zile a devenit liderul campionatului portughez de fotbal, a primit titulatura de ”noul Mourinho” şi a atras privirile mai multor cluburi din Albion.

Ruben Amorim, ”noul Mourinho” al portughezilor

Talentatul tehnician s-a retras din cariera de jucător în 2016. După 95 de meciuri la Benfica şi alte 96 la Belenenses, după 14 selecţii în prima reprezentativă a Portugaliei şi trei titluri de campion al ţării, Ruben Amorim a început să lucreze în liga a treia portugheză, la Casa Pia AC. După ce formaţia a primit o penalizare de şase puncte, iar Amorim a fost suspendat pentru un an de zile primind interdicţia de a oferi indicaţii de pe banca tehnică, tehnicianul şi-a prezentat demisia.

La mijlocul lui septembrie 2019, Ruben Amorim a preluat echipa U23 a celor de la Braga. Trei luni mai târziu, Braga l-a destituit pe Ricardo Sa Pinto şi l-a numit pe Ruben Amorim ca interimat. Doar că la primul meci cu Amorim pe bancă, Braga a învins-o pe Belenenses cu 7-1! Amorim a fost păstrat în funcţie şi peste trei săptămâni a cucerit Cupa Ligii cu Braga, după o finală cu FC Porto.

Deşi a preluat-o pe Braga într-o situaţie dificilă, Amorim a câştigat 10 din cele 13 meciuri disputate! I-a convins pe cei de la Sporting Lisabona să-i plătească rapid clauza de reziliere (se spune că această clauză ar fi fost una de câteva milioane de euro), iar în martie a fost numit pe Jose Alvalade în locul lui Silas. Sporting i-a pus clauză de 20 de milioane de euro. ”Leii” pare că nu s-au înşelat. Amorim are 15 victorii în primele 23 de meciuri şi alte cinci remize, iar formaţia sa conduce în acest moment Liga Sagres. Sporting are două puncte peste Benfica şi patru peste FC Porto şi este singura formaţia neînvinsă din campionat în actuala stagiune.

Potrivit portughezilor, Fulham şi West Bromwich au pus ochii pe Ruben Amorim, dar tehnicianul pare greu de mişcat de la Lisabona.
 

Afla mai multe despre: ruben amorim 

viewscnt
Articole similare