Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Atac dur împotriva Federaţiei Române de Fotbal. Mesaj clar pentru Burleanu: "Nu are interes să susţină sportul, ci interese!"

Atac dur împotriva Federaţiei Române de Fotbal. Mesaj clar pentru Burleanu: "Nu are interes să susţină sportul, ci interese!"

Fotbal

Comentarii

Preşedintele Asociaţiei organizatorilor de jocuri de noroc Rombet, Dan Ghiţă, a afirmat că Federaţia Română de Fotbal "nu are interes să susţină sportul, ci interese", după ce FRF a iniţiat o propunere de reglementare legislativă pentru ca federaţiile sportive din România să beneficieze de "drepturile care li se cuvin" din pariurile sportive.

"Federaţia Română de Fotbal pretinde că i se cuvine să încaseze bani din dreptul de proprietate asupra ... necunoscutului, pentru că rezultatele competiţiilor sportive sunt aleatorii, neştiute. Federaţiile deţin drept de proprietate intelectuală şi există prevederi legale în vigoare ca aceste drepturi înregistrate să fie închiriate, date spre folosinţă, etc., prin urmare, invocarea nevoii de reglementare în această zonă a FRF nu se susţine. Mai mult decât atât, o eventuală forţare a adoptării respectivelor modificări legislative ar echivala cu legiferarea unui ajutor de stat acordat unor entităţi private — FRF este entitate de drept privat, iar Uniunea Europeană interzice orice tip de ajutor de stat", se arată în comunicatul remis AGERPRES.

Federaţia Română de Fotbal a iniţiat o propunere de reglementare legislativă pentru ca federaţiile sportive din România să beneficieze de "drepturile care li se cuvin" din pariurile sportive. FRF este iniţiatoarea acestui demers, însă modificarea cadrului normativ reprezintă interesul comun al tuturor federaţiilor sportive relevante din România (baschet, handbal, tenis, atletism etc.), care susţin proiectul, alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, menţionează federaţia de fotbal, amintind că, începând din anul 2010, procentul din încasările Loteriei Române nu mai reprezintă o sursă de venit pentru federaţii.

Afla mai multe despre: federatia romana de fotbalscandalmesajdeclaratiirazvan burleanupariuri sportivejocuri de norocbaniproiectlegedan ghita 

viewscnt
Articole similare