Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Au bubuit premiile la Australian Open. Ce încasări impresionante îi aşteaptă pe jucătorii de tenis la primul turneu de Grand Slam al anului

Au bubuit premiile la Australian Open. Ce încasări impresionante îi aşteaptă pe jucătorii de tenis la primul turneu de Grand Slam al anului

Tenis

Comentarii

Organizatorii Openului Australiei au anunţat o creştere cu 13 la sută a bugetului de premiere pentru primul turneu de Mare Şlem al sezonului, care ajunge la 59,1 milioane de dolari americani (86,5 milioane de dolari australieni) pentru competiţia care va debuta pe 14 ianuarie la Melbourne.

În 2023, Openul Australiei a avut cele mai mici premii din rândul celor patru turnee de Mare Şlem, 52,3 milioane de dolari americani, fiind câştigat de sârbul Novak Djokovic, la masculin, şi de bielorusa Arina Sabalenka la feminin.

Câştigătorii ediţiei din 2024, ale cărei finale vor fi disputate pe 27 ianuarie (feminin), respectiv 28 ianuarie (masculin), vor încasa fiecare 2,16 milioane de dolari americani.

Directorul turneului, Craig Tiley, a insistat asupra necesităţii ca "cei mai buni jucători ai lumii să fie retribuiţi de manieră adecvată".

Dotarea Openului Australiei aproape că s-a dublat în ultimii zece ani, dar, chiar şi majorată, aceasta rămâne inferioară celei de la ultima ediţie a US Open, care a fost de 65 de milioane de dolari americani.

În cursul sezonului trecut, premiile totale la celelalte două turnee de Mare Şlem au fost de 56,9 milioane de dolari americani pentru Wimbledon, respectiv 54,9 milioane de dolari americani pentru Roland Garros, superioare Australian Open

Afla mai multe despre: australian opengrand slam 

viewscnt
Articole similare