Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Băi, lăsaţi copilul în pace". Gică Popescu n-a mai rezistat după ce a auzit părerile despre un fotbalist român | EXCLUSIV

"Băi, lăsaţi copilul în pace". Gică Popescu n-a mai rezistat după ce a auzit părerile despre un fotbalist român | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Din postura de fost căpitan al naţionalei şi apărător la PSV, Tottenham, Barcelona sau Galatasaray, Gică Popescu i-a luat apărarea unui fotbalist din echipa antrenată de Edi Iordănescu.

Gică Popescu îl apără pe Radu Drăguşin

Radu Drăguşin a devenit cel mai scump român transferat în străinătate, după ce Tottenham l-a adus de la Genoa, în ianuarie, pentru o tranzacţie care poate ajunge la 30 de milioane de euro. 

Gică Popescu a găsit explicaţii pentru prima perioadă petrecută de fundaşul naţionalei în Anglia, pe care o consideră una de adaptare. 

"Este jucătorul care ne reprezintă la cel mai înalt nivel, joacă la una dintre cele mai importante echipe din fotbalul englezesc, cel mai puternic campionat din Europa. E nevoie de joace, e un alt ritm în Premier League faţă de campionatul italian. Eu am jucat acolo, campionatul italian este unul dintre campionatele cu ritm mai scăzut, pentru că nu ai spaţii. Toate echipele preferă să vină să se apere. 

Dacă n-ai spatiu, nu e ritm. În Anglia e deschis, toată lumea atacă, e ritm foarte susţinut. E nevoie de adaptare, e nevoie de timp. Oricâtă calitate ai avea, e nevoie de timp, de adaptabilitate", a spus Gică Popescu, pentru Orange Sport. 

Gică Popescu: "Lăsaţi-l să se adapteze"

După ce Tottenham a pierdut cu Fulham, Radu Drăguşin a fost criticat, însă Gică Popescu, cu experienţa vastă pe care a avut-o ca jucător, i-a luat apărarea tricolorului. 

"(n.r. - Drăguşin) are un potenţial fantastic, are nevoie de timp, e nevoie să simtă acest nivel ridicat din Premier League. E prea mult sub lupă, că se analizează fiecare mişcare pe care o face, de ce atâta presiune pe el?  Atunci au fost intereptate declaraţiile mele că aş avea ceva cu Draguşin. Doamne fereşte! N-am nimic cu Drăguşin, cum n-am cu niciun jucăt român, da?

Dar prea mult se vorbeşte, că a jucat 6-10 minute şi toată lumea discută dacă a stat bine, n-a stat bine. Băi, oameni buni, lăsaţi copilul în pace, are 21 ani, lăsaţi-l şase luni să joace, să se adapteze şi după şase luni îl puneţi sub lupă, dar nu a doua zi, că s-a îmbrăcat aşa, că a jucat aşa. Jucase 10 minute, saracul, şi eram cu ochii pe el. Lăsaţi-l să se adapteze, joacă senzaţional, dar e nevoie de ritm să se impună, să nu cedeze, pentru că are competiţie pe postul său la Tottenham. 

Am înţeles că e un jucător căruia îi place să se antreneze, e foarte important, e cât casa de mare, are un fizic fabulos, are toate ingredientele să fie în timp unul dintre cei mai buni jucători de la Tottenham. Sunt convins că va începe să joace, să prindă ritmul şi, la un moment dat, o să se impună ca titular", a mai spus Gică Popescu pentru Orange Sport. 

  • 139 de minute, în 5 meciuri, sunt cifrele lui Radu Drăguşin la Tottenham. 

Afla mai multe despre: gica popescugica popescu radu dragusinradu dragusinradu dragusin tottenham 

viewscnt
Articole similare