Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bayern a anunţat venituri record în istoria fotbalului german. Ce încasări a avut anul trecut

Bayern a anunţat venituri record în istoria fotbalului german. Ce încasări a avut anul trecut

Campionate

Comentarii

Bayern Munchen a anunţat încasări record în istoria clubului, deşi în sezonul trecut s-a oprit în sferturile Ligii Campionilor. Veniturile pe anul trecut au fost de 640,5 milioane de euro, cele mai mari înregistrate vreodată de un club din Germania.

Campioana Germaniei s-a transformat într-un colos care aspiră din ce în ce mai mulţi bani. Conducerea clubului a comunicat cifrele pe anul trecut, în cadrul Adunării Generale Anuale şi sumele sunt impresionante. Bayern a avut anul trecut încasări total de 640,5 milioane de euro. Profitul operaţional a fost de 149,1 milioane de euro, în vreme ce profitul brut (n.r. înainte de aplicarea taxelor) a crescut cu 22,2% faţă ed anul precedent, până la 66,2 milioane de euro.

Cele mai mari încasări au venit şi marketing şi sponsorizări - 169,4 milioane de euro, urmate de veniturile din organizarea meciurilor pe teren propriu - 154,3 milioane de euro. Din vânzările de jucători, Bayern a încasat 52,6 milioane de euro.

Însă Bayern are şi cheltuieli pe măsură. Salariile tuturor angajaţilor (nu doar ale jucătorilor) au scos din conturile clubului nu mai puţin de 264,9 milioane de euro.

Afla mai multe despre: bayern munchenvenituribundesliga 

viewscnt
Articole similare