Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bosniacul Mirza Basic, adversarul lui Marius Copil în finala turneului de la Sofia

Bosniacul Mirza Basic, adversarul lui Marius Copil în finala turneului de la Sofia

Tenis

Comentarii

Bosniacul Mirza Basic, locul 129 mondial, venit din calificări, l-a eliminat, sâmbătă, pe elveţianul Stan Wawrinka, favorit principal şi locul 15 ATP, în semifinalele turneului de la Sofia, şi îl va întâlni în finală pe Marius Copil.

Basic s-a impus cu scorul de 7-6 (6), 6-4, într-o oră şi 25 de minute.

Mirza Basic şi Marius Copil, locul 93 mondial, nu au mai fost adversari în circuitul ATP.

Marius Copil, în vârstă de 27 de ani, s-a calificat pentru prima dată în carieră într-o finală a unui turneu ATP. El este primul român în ultimul act al unei competiţii profesioniste de simplu, după aproape şapte ani. La 21 mai 2011, Victor Hănescu pierdea la Nicolas Almagro (Spania), scor 7-6 (5), 3-6, 3-6, în finala de la Nisa.

Dacă Marius Copil va câştiga turneul de la Sofia, România va avea primul campion al unei competiţii ATP după aproape zece ani. La 13 iulie 2008, tot Victor Hănescu îl învingea pe rusul Igor Andreev, cu scorul de 6-3, 6-4, în finala turneului de la Gstaad (Elveţia).

Ambele competiţii la care a jucat Hănescu cu trofeul pe masă au fost de 250 de puncte ATP.

Copil l-a învins, sâmbătă, cu 6-4, 6-2, pe slovacul Jozef Kovalik, locul 187 ATP, venit din calificări, în semifinalele turneului de 250 de puncte de la Sofia. Românul s-a impus după un meci care a durat o oră şi 16 minute. În urma acestui succes, el va urca pe locul 74 ATP, cel mai bun din carieră.

Afla mai multe despre: tenis masculinatpsofia open,  

viewscnt
Articole similare