Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Brazilia murdară. A fost pus oficial sub acuzare pentru atribuirea Jocurilor Olimpice oraşului Rio

Brazilia murdară. A fost pus oficial sub acuzare pentru atribuirea Jocurilor Olimpice oraşului Rio

Jocurile olimpice

Comentarii

Procurorii din Brazilia l-au pus sub acuzare pe fostul preşedinte al Comitetului Olimpic Brazilian (COB), Carlos Nuzman, în cazul legat de atribuirea organizării JO din 2016 oraşului Rio de Janeiro. Alături de Nuzman, au fost puse sub acuzare încă cinci persoane.

Nuzman, care a fost suspendat de Comitetul Internaţional Olimpic şi reţinut la Rio, la 5 octombrie, este acuzat de corupţie pasivă, apartenenţă la grup infracţional, spălare de bani şi evaziune fiscală. Carlos Nuzman, în vârstă de 75 de ani, ar fi a acţionat ca intermediar într-o schemă de "bani contra voturi" pentru a obţine susţinerea unui influent membru al CIO, Lamine Diack.

Printre celelalte persoane puse sub acuzare se numără fostul guvernator al statului Rio, Sergio Cabral, şi Leonardo Gryner, fost director al Comitetului Olimpic Brazilian.

Poliţia braziliană a anunţat, la 5 septembrie, deschiderea unei anchete pentru corupţie cu privire la atribuirea organizării Jocurilor Olimpice din 2016 oraşului Rio de Janeiro. Autorităţile suspectează că au fost cumpărate voturile unor membri ai Comitetului Olimpic Internaţional.

Rio de Janeiro a câştigat organizarea JO din 2016 în detrimentul oraşelor Chicago, Madrid şi Tokyo.

Afla mai multe despre: braziliajocurile olimpicem rio de janeiropus sub acuzarenuzmanprocurori 

viewscnt
Articole similare