Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING Dayro Moreno, revenire de senzaţie! Columbianul şi-a reziliat contractul şi este la un pas să semneze!

BREAKING Dayro Moreno, revenire de senzaţie! Columbianul şi-a reziliat contractul şi este la un pas să semneze!

Fotbal

Comentarii

Fostul atacant din Ghencea, columbianul Dayro Moreno şi-a reziliat contractul cu Talleres de Cordoba.

Vârful ajuns la 34 de ani vrea să revină în Columbia, acolo unde este dorit de cel mai vechi club din această ţară, America de Cali. ”Revenire de senzaţie în fotbalul columbian” scrie presa din această ţară, care anunţă discuţiile dintre Dayro şi America de Cali.

Cu peste 500 de meciuri în cariera sa şi peste 200 de goluri, Dayro Moreno are încă o cotă bună pe piaţă.

Fostul atacant al roş-albaştrilor este dorit şi în Europa, de o formaţie din liga a doua spaniolă, după cum a confirmat-o chiar preşedintele lui Talleres de Cordoba, Andres Fassi. Totodată, pe lista echipelor interesate de Dayro Moreno se mai află cluburi din India, Mexic şi Brazilia.

Dayro Moreno, cel mai scump transfer din străinătate din istoria FCSB

Columbianul în vârstă de 34 de ani a semnat în 2018 cu formaţia argentiniană Talleres şi a marcat deja 9 goluri.

În cariera sa el a mai evoluat pentru Once Caldas, Atletico Paranaense, Tijuana, Atletico Junior, Millionario de Bogota şi Atletico Nacional.

În perioada 2008-2010 cât a evoluat pentru Steaua Bucureşti (pe atunci), Dayro a marcat de 13 ori. Gigi Becali plătea pentru el atunci 2 milioane de dolari. A fost cel mai scump transfer din străinătate făcut vreodată de Gigi Becali.

La început s-a numărat printre preferaţii patronului George Becali, dar în cele din urmă, columbianul Dayro Moreno a plecat de la fosta Steaua fără să rupă gura târgului. Cel puţin nu raportat la banii care s-au investit în el. În 55 de meciuri jucate în Ghencea, Dayro a  marcat doar 13 goluri şi a pasat decisiv în alte 5 rânduri.

Dar, Becali are motive să-şi regrete favoritul. După ce a plecat din România, Dayro a explodat din nou şi a făcut sezoane excelente în America Centrală şi de Sud în campionate precum cele din Columbia sau Mexic. După un sezon la Once Caldas, atacantul ce măsoară 1.78 centimetri a ajuns la Club Tijuana pentru aproape 3 milioane de euro. Acolo a fost dorit de Miguel Herrera, cel care peste puţin timp avea să devină selecţionerul reprezentativei Mexicului pe care a condus-o inclusiv la Cupa Mondială din 2014.

Ulterior a bifat experienţe reuşite la Ateltico Nacional şi Atletico Junior, la Millonarios Bogota şi în prezent la Talleres, în Argentina. Cu Atletico Nacional a câştigat titlul  şi Recopa Sudamericana, iar în 2016 a revenit în echipa reprezentativă a Columbiei cu care a jucat la Copa America 2016 bifând un impresionant loc 3 la finalul competiţiei, alături de fotbalişti ca James Rodriguez, Cristian Zapata, David Ospina, Carlos Bacca sau Juan Cuadrado.

Afla mai multe despre: dayro moreno 

viewscnt
Articole similare