Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Cantitatea de roxadustat găsită în probele prelevate Simonei Halep: "E ridicol!". Sursa de contaminare, identificată

BREAKING NEWS | Cantitatea de roxadustat găsită în probele prelevate Simonei Halep: "E ridicol!". Sursa de contaminare, identificată

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep (31 de ani) a primit o pedeapsă dură în procesul de dopaj: 4 ani de suspendare, după ce a fost testată pozitiv cu roxadustat! Unul dintre specialiştii la care a apelat Simona pentru a-şi construit apărarea oferă detalii din cazul de dopaj şi despre probele analizate.

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) şi Sports Resolutions au luat o decizie drastică în cazul Simonei Halep, la mai bine de două luni de când sportiva a fost audiată în cazul de dopaj. Românca a primit o suspendare de patru, decizie considerată scandaloasă de către unul dintre specialiştii la care ea a apelat.

Care este suplimentul contaminat cu roxadustat pe care l-a luat Simona Halep: "Am găsit sursa"

Profesorul Jean-Claude Alvarez, directorul laboratorului de toxicologie de la Spitalul Universitar din Garches, a fost unul dintre oamenii cu care Simona Halep şi-a construit apărarea în cazul de dopaj în care a fost implicată după ce a picat un test doping efectuat la US Open 2022.

Specialistul a explicat de ce consideră că pedeapsa primită de Simona Halep este una ridicolă şi a spus că "suntem pe cale să condamnăm o femeie nevinovată".

Mai mult, acesta a dezvăluit că sursa contaminării Simonei Halep cu roxadustat a fost o pudră de colagen pe care sportiva a ingerat-o pentru refacere musculară. Jean-Claude Alvarez a dezvăluit şi cantitatea de roxadustat pe care a găsit-o în probele prelevate de la fostul lider mondial.

"(n.r. - despre decizia luat împotriva Simonei) Am crezut că visăm. În acest caz, suntem în plin proces de condamnare a unei femei nevinovate. Ea a pledat întotdeauna pentru un sport fără dopaj. Aceasta este o greşeală.

Având în vedere concentraţia substanţei din părul ei, este imposibil ca ea să fi luat roxadustat (un produs care stimulează producţia de hemoglobină şi de globule roşii) în mod eficient.

Roxadustat este o moleculă care aproape că nu există în Europa, nu există în Statele Unite şi ea a fost contaminată de două ori, potrivit ITIA. E iraţional! Am găsit o sursă de contaminare, dar am găsit şi o alta. Caută lucruri halucinante.

Nivelul de roxadustat al Simonei este de 0,2 nanograme pe mililitru (în urină). Asta nu mai înseamnă nimic. S-ar putea să le ai dacă iei suplimente alimentare. Sunt o grămadă de prostii, e ridicol!

Am identificat sursa. Colagenul ei (pulbere care se amestecă cu apă pentru dureri fizice) are roxadustat în el. Colagenul este fabricat cu ingrediente care vin din China. În China, roxadustat este extrem de răspândit. Sursa de contaminare este foarte clară", a declarat Jean-Claude Alvarez, conform L'Equipe.

Simona Halep urmează să atace decizia luată de ITIA şi Sports Resolutions în cazul său de dopaj la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Afla mai multe despre: simona halep roxadustatsimona halep sursa contaminaresimona halep dopajsimona halep suspendare dopaj 

viewscnt
Articole similare