Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Cristi Borcea a plătit cauţiune pentru a nu fi reţinut! Cât a scos din conturi fostul oficial dinamovist

BREAKING NEWS | Cristi Borcea a plătit cauţiune pentru a nu fi reţinut! Cât a scos din conturi fostul oficial dinamovist

Fotbal

Comentarii

Procurorii DIICOT au efectuat, vineri, mai multe percheziţii in Bucureşti, într-o cauză privind un grup infracţional specializat în evaziune fiscală şi spălare a banilor. Ulterior, Borcea a fost ridicat de procurori dus la audieri.

UPDATE: Pentru a nu fi reţinut în această seară în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este parte, fostul acţionar din Ştefan cel Mare a plătit o cauţiune de 2 milioane de lei, aproximativ 428.000 de euro. 


Fostul finanţator Dinamo Cristian Borcea a fost dus de către DIICOT la audieri vineri seară, după ce procurorii au efectuat percheziţii la domiciliul lui vreme de aproape 10 ore în dosarul de spălare de bani şi evaziune fiscală în care este vizat.

Ştirea iniţială

Procurori DIICOT fac, vineri, 24 de perchezitii pe raza oraşului Bucureşti şi judeţelor Ilfov, Brăila şi Constanţa într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii DIICOT fac percheziţii şi la reşedinţa lui Cristi Borcea.

Fostul acţionar al clubului Dinamo, Cristi Borcea, a fost eliberat condiţionat în 2 iulie.

”Astăzi, poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R. şi ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Stuctura Centrală, efectuează 24 de percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în 3 judeţe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

La data de 2 noiembrie a.c., poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R. şi ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Centrală, efectuează 24 de percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Brăila şi Constanţa, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Cercetările efectuate au relevat faptul că grupul infracţional ar fi acţionat coordonat, în perioada 2010-2013, pe două circuite fictive de tranzacţionare, dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăţi/persoane, în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale, ce ar fi avut drept rezultat denaturarea masei impozabile, cu consecinţa sustragerii de la plata unor taxe şi impozite către bugetul de stat, precum şi în scopul spălării sumelor de bani astfel rezultate, prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziţii nereale sau transferuri financiare interne/externe.

În lanţul evazionist, ar fi fost folosite, pe paliere diferite, mai multe societăţi comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantomă, iar sumele de bani ar fi fost transferate succesiv prin conturile respectivelor societăţi, în scopul spălării acestora.

Preudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 40.000.000 de lei”, se arată în comunicatul remis de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

 

Afla mai multe despre: cristi borceadiicotprobleme 

viewscnt
Articole similare