Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Ca un cappuccino fără cafea”. Marele regret al lui Răducioiu la Mondialul din Qatar: ”Va fi o lună tristă”

”Ca un cappuccino fără cafea”. Marele regret al lui Răducioiu la Mondialul din Qatar: ”Va fi o lună tristă”

Cupa Mondială

Comentarii

Campionatul Mondial de fotbal adună laolaltă cele mai bune naţionale din lume, dar ediţia din acest an din Qatar va fi lipsită de una dintre cele mai puternice reprezentative din istoria acestui sport. Este vorba de Italia, marele regret al lui Florin Răducioiu.

Italia va rata pentru a doua oară consecutivă prezenţa la un Campionat Mondial, după dezamăgirea trăită la ediţia din Rusia 2018.

De această dată, ”Squadra Azzura” a pierdut ruşinos partida cu Macedonia de Nord, scor 0-1, chiar pe teren propriu, la Palermo, în semifinalele barajului pentru Cupa Mondială, astfel că nu va fi prezentă nici la turneul final din Qatar.

Între cele două dezastre, naţionala Italiei a triumfat în schimb pe plan continentat. În vara anului 2021, sub comanda lui Roberto Mancini, ”Squadra Azzura” a devenit campioană europeană, după o finală tensionată cu Anglia, pe Wembley, tranşată la penalty-uri.

”Ca un cappuccino fără cafea”. Marele regret al lui Răducioiu la Mondialul din Qatar: ”Va fi o lună tristă”

Fostul mare internaţional român, Florin Răducioiu, care a jucat ani buni în Serie A, pe vremea când campionatul italian era cel mai puternic din lume, a comentat absenţa Italiei de la Mondialul din Qatar.

Pentru cel poreclit ”Marele Blond”, un Campionat Mondial fără Italia este ca ”un cappuccino fără cafea”.

”Un Mondial fără Italia este cum ai bea un cappuccino fără cafea. Va fi o lună de zile tristă, de mare frustrare, este poate unica ocazie în care această naţiune dă dovadă de un incontestabil şi autentic patriotism”, a declarat Florin Răducioiu, pentru Fanatik.

Italia a câştigat de patru ori în istorie Campionatul Mondial: 1934, 1938, 1982 şi 2006.

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar va avea loc în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar programul complet al meciurilor, clasamentele şi rezultatele pot fi văzute pe orangesport.ro

 

Afla mai multe despre: raducioiuitaliacm 2022 

viewscnt
Articole similare