Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Camelia Potec, despre amânarea Jocurilor Olimpice: ”Dacă situaţia va dura mai mult de 4 luni de zile, atunci sportivii au şanse minime să recupereze timpul pierdut”

Camelia Potec, despre amânarea Jocurilor Olimpice: ”Dacă situaţia va dura mai mult de 4 luni de zile, atunci sportivii au şanse minime să recupereze timpul pierdut”

Alte sporturi

Comentarii

Camelia Potec a vorbit despre pregătirea pentru Jocurile Olimpice, dar şi despre amânarea competiţiei, care a dat peste cap tot programul sportivilor români şi nu numai.

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern a vorbit despre pregătirea sportivilor pentru Jocurile Olimpice. O parte dintre sportivi se pot folosi de noile simulatoare specifice care în traducere liberă seamănă cumva cu înotul pe uscat: ”Sportivii noştri încă se pregătesc chiar dacă nu o fac în piscină, se pregătesc acasă, adaptându-şi planul de pregătire la condiţiile actuale. Avem deja 2 sportivi calificaţi la JO. Dar mai avem şi alţi sportivi care speră să se califice în această perioadă până la desfăşurarea acestor jocuri. Au posibilitatea să se pregătească pe un simulator specific, un fel de înot pe uscat. Aceste simulatoare pentru înot nu au apărut de ieri, de azi, au fost folosite de sportivi în pregătire când aveau posibilitatea să înoate şi în bazin. Ei foloseau aceste simulatoare nu chiar zilnic, dar la două zile în pregătirea pe uscat şi apoi intrau în apă”

De la înfiinţarea formatului modern al Jocurilor Olimpice, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale, în 1916, 1940 şi 1944. Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat deja că Jocurile Olimpice de anul viitor, amânate din cauza pandemiei de Covid-19, vor avea loc între 23 iulie şi 8 august: ”Vestea amânării JO a venit ca o normalitate şi ca un lucru firesc la ceea ce se întâmplă în lume.  Această ediţie a JO ar fi fost dificil de organizat, în al doilea rând ar fi fost ar fi fost organizată cu o teamă din partea tuturor. Cu o teamă din partea unora că nu s-au pregătit cum şi-au dorit, cu o teamă de accidentări pentru că n-au avut acces la baze la sportive şi cu teama organizatorilor că acest virus nu ar fi dispărut complet şi ar fi putut fi un pericol şi un risc pentru toţi cei prezenţi.  Vestea amânării a fost o decizie corectă, normală, în beneficiul sportivilor care s-au pregătit atâţia ani pentru a fi acolo” mărturiseşte fosta mare sportivă româncă.

Potec crede totodată că dacă situaţia actuală va dura prea mult timp, pentru sportivi va fi aproape imposibil să recupereze timpul pierdut: ”Ne-am bucurat pentru că sportivii noştri au şansa de a reveni chiar dacă ei întrerupt două luni, cât se estimează că vor mai fi închise aceste baze sportive. Tot programul a fost dat peste cap. Dacă situaţia va dura mai mult de 4 luni de zile, atunci şansele lor fi minime să recupereze în câteva luni ce s-a pierdut într-o jumătate de an” a încheiat Camelia Potec. 

Afla mai multe despre: camelia potec 

viewscnt
Articole similare