Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Când ar putea Fernando Alonso să se retragă din Formula 1. ”Sunt şi alte lucruri importante în viaţă”

Când ar putea Fernando Alonso să se retragă din Formula 1. ”Sunt şi alte lucruri importante în viaţă”

Formula 1

Comentarii

Pilotul spaniol Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, se pregăteşte să înceapă un nou sezon sub culorile echipei Aston Martin şi nu se gândeşte deocamdată la finalul carierei sale în Marele Circ.

Fernando Alonso nu are de gând să se retragă

Alonso va împlini în această vară 43 de ani, fiind cel mai vârstnic pilot care activează în acest moment în Formula 1. Evoluţiile sale din sezonul trecut au fost însă la un nivel foarte bun, ibericul fiind văzut ca un posibil înlocuitor al britanicului Lewis Hamilton la Mercedes, începând din 2025, când acesta va pleca de la echipa germană la scuderia Ferrari.

"Înainte, poate că aş fi spus că mă voi retrage la 41 sau 42 de ani. Acum mă gândesc că mai pot concura câţiva ani. Aşa că aş putea spune că, dacă eşti motivat şi vrei să te angajezi, poţi pilota până la 48 sau 49 de ani, sau poate chiar 50.

Dar, în acelaşi timp, trebuie să renunţi la tot în viaţă. Formula 1 necesită dăruire totală, iar eu mi-am dat viaţa pentru asta. Sunt mulţumit de asta şi mai pot continua câţiva ani, dar nu ştiu dacă voi concura până la 50 de ani, cu un program atât de solicitant, nu pentru abilităţi, ci pentru că sunt şi alte lucruri importante în viaţă", a declarat Alonso pentru BBC.

Pilotul spaniol este legat prin contract până la finalul sezonului 2024 de echipa Aston Martin, care şi-a prezentat luni noul său monopost. La începutul acestei luni, Hamilton şi-a anunţat plecarea de la Mercedes la Ferrari, generând numeroase speculaţii referitoare la posibilul său înlocuitor.

Unul dintre numele vehiculate este cel al lui Fernando Alonso, care a asigurat însă că nu a avut până acum niciun contact cu responsabilii Mercedes.

El a subliniat, însă, că "dacă nu va ajunge la un acord" cu Aston Martin pentru prelungirea contractului său, atunci va putea negocia cu alte echipe, în cazul în care va dori să continue în Formula 1.

"Sunt doar trei campioni mondiali pe grilă, şi campioni mondiali rapizi, pentru că în trecut au fost câţiva campioni care poate nu erau atât de hotărâţi să fie rapizi şi, probabil sunt singurul disponibil pentru 2025.

Aşa că sunt într-o poziţie bună. Dar, în acelaşi timp, când voi lua decizia dacă vreau să continui să pilotez în viitor, prima şi singura discuţie pe care o voi avea la început va fi cu Aston Martin.

Aceasta va fi singura mea prioritate. Dar, dacă nu putem ajunge la un acord şi îşi doresc că concurez în continuare în Formula 1, ştiu că am o poziţie privilegiată, probabil că sunt atractiv pentru alte echipe, datorită performanţei pe care au văzut-o anul trecut, a angajamentului", a precizat Fernando Alonso, care se pregăteşte să înceapă al 21-lea său sezon în Formula 1.

Echipa Aston Martin şi-a prezentat luni monopostul pentru sezonul 2024, pe care îl vor pilota Fernando Alonso şi canadianul Lance Stroll. Bolidul de culoare verde, denumit AMR24, seamănă cu cel utilizat de team-ul britanic în sezonul trecut, care i-a permis lui Alonso să urce de opt ori pe podium, însă prezintă noutăţi la nivelul şasiului, "nasului", aripii faţă şi suspensiei.

Noua ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1 va debuta pe 2 martie, cu Marele Premiu al Bahrainului de la Sakhir, circuit pe care se vor desfăşura şi testele din presezon, între 21 şi 23 februarie.

Agerpres

Afla mai multe despre: fernando alonsoaston martinlance stroll 

viewscnt
Articole similare