Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Canelo vs. Golovkin | Decizie controversată din partea arbitrilor în lupta ultimilor ani în box!

Canelo vs. Golovkin | Decizie controversată din partea arbitrilor în lupta ultimilor ani în box!

Box

Comentarii

UPDATE | Deşi Gennady Golovkin a fost agresorul pe întreaga durată a partidei, arbitrii au punctat surprinzător la final. Astfel, cel mai aşteptat duel din box al ultimilor ani s-a terminat la egalitate, cu următoarele scoruri din partea celor trei oficiali: 118-110 Canelo, 115-113 Golovkin, respectiv 114-114.

"Toată concentrarea mea e asupra centurilor, iar tot eu rămân campion. Nu e vina mea, Am pus presiune în fiecare rundă. Le mulţumesc tuturor oamenilor care m-au susţinut" - a spus Gennady Golovkin.
 
"Desigur că-mi doresc încă un meci cu el. Nu a câştigat, a fost remiză. Întotdeauna am spus că voi fi cu un pas înaintea lui. L-am lăsat să văd ce poate în primele runde, apoi am preluat controlul. Cred că am câştigat opt runde" - a spus Canelo. 
 
Aproape toate site-urile de specialitate care au oferit partida sub format liveTEXT aşteptau o victorie lejeră din partea lui Golovkin, căruia îi acordau un scor favorabil în medie, 117-111.
 
Este primul meci din istoria pugilistului din Kazahstan pe care acesta nu reuşeşte să-l câştige, după 37 de victorii consecutive, dintre care 33 prin KO. În schimb, Canelo se află în faţa celei de-a doua remize din carieră. Mexicanul are în CV şi un eşec cu Floyd Mayweather Jr, unde de asemenea unul dintre arbitri luase o decizie neaşteptată. Atunci, Mayweather câştiga prin majoritate, deşi partida fusese evident deţinută în control de el de la început şi până la sfârşit.
 
---------------------------
 
Duminică dimineaţa, în jurul orei 06:00, ora României, vom fi martorii unui nou meci istoric în boxul profesionist! Saul ” Canelo” Alvarez îl înfruntă pe Gennady ”Triple G” Golovkin într-un meci în care sunt puse la bătaie centurile WBA, IBF şi The Ring la categoria mijlocie. Mai important însă, fanii vor putea vedea o luptă pe cinste, de nivelul tuturor celorlalte lupte memorabile care au făcut din box cel mai frumos sport de contact din lume.
 
Gennady Golovkin este un pugilist căruia îi place să fie agresiv în ring, dovadă stând cele 33 de victorii ale sale prin KO dintr-un total de 37 de meciuri! De cealaltă parte, Saul Alvarez adoră să răspundă prin lovituri năpraznice atacurilor adversarilor săi. 34 dintre ei n-au apucat ultimul gong şi doar unul singur l-a învins, maestrul Floyd Mayweather Jr. Meciul venea însă mult prea devreme pentru Canelo, la vârsta de 23 de ani. Cu toate acestea, mexicanul a rezistat în ring toate cele 12 runde, deşi victoria lui Mayweather nu poate fi pusă la îndoială.

Negocierile au durat doi ani

Despre această confruntare dintre Golovkin şi Canelo se vorbeşte de mai bine de doi ani. Mass-media şi fanii boxului au speculat de-a lungul acestei perioade faptul că mexicanul şi-ar fi dorit să evite cu orice preţ duelul cu Triple G, pentru a nu bifa o nouă înfrângere în cariera sa. Totuşi, motivele amânării meciului sunt simple. Canelo a aşteptat momentul oportun pentru a creşte în greutate şi experienţă, Golovkin fiind un luptător mai mare decât el. Anunţul oficial a venit din partea lui Alvarez, la finalul meciului cu Julio Cesar Chavez Jr, disputat în luna mai.  Vestea a creat imediat vâlvă în lumea boxului, iar reacţiile nu au întârziat să apară. Interesant este că reprezentanţii lui Canelo au izbutit să obţină câteva clauze avantajoase în contract. Una dintre ele este aceea că mexicanul va primi automat revanşa în cazul unui eşec, în timp ce Golovkin nu beneficiază de această oportunitate.

Moment istoric

Pe 15 aprilie 1985, Marvin Hagler şi Thomas Hearns aveau să ofere una dintre cele mai spectaculose lupte din istoria boxului la categoria mijlocie. Şi totul a durat numai trei runde! Hagler obţinea cea de-a 62-a victorie a carierei prin TKO, la capătul unei partide ce şi-a câştigat definitiv locul în istoria boxului. Nu sunt cuvinte suficiente pentru a descrie lupta, aşa că te lăsăm să te convingi singur din imaginile de mai jos.
Diego Corrales şi Jose Luis Castillo au făcut ca anul 2005 să fie unul glorios pentru boxul profesionist. S-au întâlnit de două ori în decurs de cinci luni, iar de fiecare dată a ieşit măcel! Corrales îşi ajudeca primul meci în luna mai graţie unui TKO venit în runda a 10-a.  Acea partidă a fost desemnată drept lupta anului în box, însă mulţi fani au pus-o direct în topul celor mai tari dueluri din istorie. Cinci luni mai târziu, mexicanul îşi lua revanşa în acelaşi mod, însă mult mai rapid, încă din runda a 4-a.

Toate biletele au fost vândute!

Dacă meciul dintre Mayweather şi McGregor nu a reuşit să umple arena, în ciuda promovării agresive făcute la nivel global, pentru duelul dintre Canelo şi Golovkin, toate biletele au fost vândute încă din luna iulie! De ce? Lucrurile sunt simple. Fanii boxului cunoşteau prea bine faptul că nu vor avea parte de un meci de calitate între Floyd şi Conor, iar deznodământul era aşteptat de toată lumea. Acum însă, datorită stilurilor de luptă ale celor doi pugilişti, doza de imprevizibil creşte considerabil. Totodată, experienţa, forţa şi tehnica ambilor luptători sunt favorabile unui meci memorabil. Gala va avea loc în arena T-Mobile din Nevada, iar în sală sunt aşteptaţi mai bine de 20.000 de fani!

Ce spun luptătorii

”În ultimii ani, atât eu, cât şi Canelo am distrus pe oricine am avut în faţă. Sută la sută, Saul este cel mai dificil adversar pe care l-am înfruntat până acum. În ultima mea luptă n-am avut nicio emoţie, însă acum e altfel. E cea mai mare luptă din cariera mea. Canelo loveşte puternic, dacă nu credeţi asta, încercaţi să vă uitaţi la meciurile lui. Dar şi eu ador să îmi termin adversarii prin KO, aşa că vom vedea. Cel mai probabil, lupta se va termina printr-un KO” – Gennady Golovkin
”Cred că această luptă este una extrem de anticipată datorită stilurilor celor doi pugilişti. Amândurora ne place să câştigăm prin KO, să stăm la bătaie. Asta le place şi oamenilor, care vor să vadă război în ring. Această luptă garantează un război. Va fi cea mai periculoasă luptă din cariera mea. Mai dificilă decât cea pe care am avut-o cu Mayweather. Această luptă are şanse mari să nu ajungă la decizie” – Saul ”Canelo” Alvarez

Ce spun experţii

”Nimeni nu cunoaşte boxul mai bine decât mine. Uitaţi-vă pe ce lupte am avut şi la experienţa mea în box. Vă spun cât se poate de clar: Canelo va câştiga prin TKO în faţa lui Triple G!” – Floyd Mayweather Jr, fost pugilist
”Cred că unul dintre ei va fi numărat în timpul meciului, însă nu cred că vom vedea un TKO. Se va ajunge la decizie. Va fi o luptă dură, ambii luptători sunt agresivi şi lovesc foarte puternic” – Bernard Hopkins, fost pugilist
”Ambii luptători sunt foarte talentaţi. Cred că Golovkin îl poate învinge pe Canelo. Va fi foarte interesant” – Sergey Kovalev, pugilist
”Nu ştiu cine va câştiga. E genul de meci de 50/50. Însă vă pot spune cu siguranţă un lucru: această luptă nu va ajunge la decizie!” – Roy Jones Jr, fost pugilist
”Voi fi sincer, cred că Alvarez poate câştiga, însă doar dacă va boxa aşa cum trebuie s-o facă. Exact cum a spus şi fiul meu, dacă Alvarez va alege loviturile la corp, îl va opri pe Triple G” – Floyd Mayweather Sr, antrenor
”Va fi o luptă frumoasă. Îl aleg pe Triple G. Nu a arătat foarte bine în ultima luptă, dar altfel vor sta lucrurile acum. Este motivat. Va fi frumos însă! Şi nivelul lui Canelo a crescut semnificativ în ultimii ani” – Freddie Roach, antrenor

Ce spun bookmakerii

Casele de pariuri îl cotează drept favorit la victorie pe luptătorul originar din Kazahstan. Cei care pariază 100 de lei pe victoria lui Golovkin, vor obţine un profit net de 57 de lei. În schimb, aceeaşi sumă pariată pe victoria lui Canelo vă poate aduce un profit net de 137 de lei! Contrar opiniilor din lumea boxului, bookmakerii cred că lupta are şanse mai mari să ajungă la decizia. Astfel, cota pentru un învingător decis de arbitri este de 1.73, spre deosebire de 2.00, cota unei eventuale partide care se va termina prin KO, TKO sau abandon.

Ce spun fanii

Pe majoritatea site-urilor de specialitate, fanii boxului profesionist şi-au expus o părere clară: Golovkin va câştiga! Spre exemplu, într-un sondaj realizat de respectatul cotidian britanic Telegraph, 71% dintre cei care au votat mizează pe Triple G. Asemănătoare sunt rezultatele şi în celelalte sondaje realizate în ultima lună pe această temă.

Saul "Canelo" Alvarez

Vârsta: 27 ani
Record: 49-1-1
Victorii prin KO: 34
Înălţime: 1.75 m

Victorii importante


Carlos Baldomir (KO, 2010)
Shane Mosley (decizie unanimă, 2012)
Miguel Cotto (decizie unanimă, 2015)
Amir Khan (KO, 2016)

Gennady "Triple G" Golovkin

Vârsta: 35 ani
Record: 37-0-0
Victorii prin KO: 33
Înălţime: 1.79 m

Victorii importante

Gabriel Rosado (TKO, 2013)
Willie Monroe Jr (TKO, 2015)
Kell Brook (TKO, 2016)
Daniel Jacobs (decizie unanimă, 2017)

Afla mai multe despre: saul canelo alvarezgennady golovkinboxcategoria mijlocietriple gt mobile arena 

viewscnt
Articole similare