Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Câţi bani va câştiga Bucureştiul din organizarea EURO 2020? Calculele pe care şi le-au făcut belgienii

Câţi bani va câştiga Bucureştiul din organizarea EURO 2020? Calculele pe care şi le-au făcut belgienii
Comentarii

Economia oraşului Bruxelles ar fi beneficiat de venituri cuprinse între 100 de milioane şi 123 de milioane de euro dacă ar fi găzduit meciuri din cadrul Campionatului European de fotal din 2020, potrivit unui studiu efectuat de un student al Solvay Brussels School, citat de presa belgiană.

La nivelul întregii ţări, veniturile ar fi fost cuprinse între 130 şi 160 de milioane de euro. Cele patru partide care ar fi urmat să se desfăşoare la Bruxelles ar fi permis crearea a aproape o mie de locuri de muncă. Sumele acestea au fost calculate pe baza a patru scenarii, cele mai optimist fiind cel în care capitala Belgiei ar fi găzduit meciul de deschidere al Euro-2020.

La 7 decembrie, UEFA a decis înlocuirea oraşul Bruxelles dintre gazdele Campionatului European din 2020, din cauza faptului că lucrările de construire a stadionului din capitala Belgiei nu au început. Meciurile care ar fi trebuit găzduite de Bruxelles se vor desfăşura pe Stadionul Wembley din Londra, pe lângă cele două semifinale şi finala deja prevăzute.

Turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei şi, iniţial, trebuia să se desfăşoare în 13 oraşe europene, între care şi Bucureştiul. Arena Naţională va găzdui acelaşi pachet de meciuri pe care l-au avut şi belgienii.

Afla mai multe despre: romaniaeuro 2020stadionbruxelles 

viewscnt
Articole similare