Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Caz inedit în Germania. Adidas a suspendat vânzarea tricourilor naţionalei din cauza numărului 44

Caz inedit în Germania. Adidas a suspendat vânzarea tricourilor naţionalei din cauza numărului 44
Comentarii

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunţat, luni, că va schimba fontul caracterelor folosite pentru numerele tricourilor echipei naţionale, pe care cifra 4 seamănă cu însemnul nazist SS, informează AFP.

Înt-un comunicat dat publicităţii, DFB precizează că această asemănare nu a fost reperată în niciun moment al procesului de creare şi apoi de omologare a tricourilor desemnate pentru EURO 2024, competiţie pe care Germania o va organiza în perioada 14 iunie-14 iulie.

Însă, în faţa criticilor, Federaţia a afirmat că refuză ca această problemă să se transforme într-o polemică.

"Noi luăm informaţiile foarte în serios şi nu vrem să oferim un subiect de discuţie pe această temă. În cooperare cu partenerul nostru 11teamsports, vom concepe un nou design pentru cifra 4 şi ne vom coordona cu UEFA", a transmis Federaţia Germană.

Fără să aştepte, Adidas, care echipează selecţionata germană, a suspendat luni după-amiază opţiunea de personalizare (nume şi număr) a tricourilor aflate la vânzare pe site-ul său, conform cotidianului Bild. Totodată, Adidas a stopat livrarea tricourilor 44 deja comandate, întrucât dublul 4 seamănă cu dublu S al însemnului membrilor regimului nazist.

Cazul a apărut după ce DFB a anunţat, recent, că va schimba furnizorul său de echipament începând din 2027, când gigantul american Nike va înlocui istoricul Adidas, legat de fotbalul german din 1950.

Afla mai multe despre: germania 

viewscnt
Articole similare