Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce făcea Reghecampf în relaţia cu Gigi Becali la FCSB. Sânmărtean dezvăluie ce a văzut la cei mai importanţi antrenori din carieră: "Un tip sobru, elegant"

Ce făcea Reghecampf în relaţia cu Gigi Becali la FCSB. Sânmărtean dezvăluie ce a văzut la cei mai importanţi antrenori din carieră: "Un tip sobru, elegant"

Fotbal intern

Comentarii

Lucian Sânmărtean, unul dintre cei mai spectaculoşi fotbalişti români din ultimul deceniu, a vorbit despre aspectele remarcate la antrenorii care i-au marcat cariera.

Lucian Sânmărtean, despre antrenorii cu care a lucrat

Lucian Sânmărtean s-a retras în 2018 din activitate, cu 21 de meciuri în naţionala României, două titluri de campion al Ligii 1 cu FCSB şi unul în Grecia cu Panathinaikos, iar acum rememorează ce a observat la unii dintre cei mai importanţi antrenori din cariera sa. 

El a vorbit inclusiv despre perioada de la FCSB, locul în care antrenorul are de gestionat o relaţie aparte cu finanţatorul Gigi Becali. 

"Păi, am luat de la fiecare câte puţin aşa. Dacă este să mă gândesc la nea Piţi (n.r. - Victor Piţurcă), mă gândesc la management şi la simţul pe care l-a avut pentru a alege jucătorii. Dacă e să mă uit la paleta de antrenori, cu Anghel Iordănescu şi cu cei trei (n.r. - secunzii Daniel Isăilă, Viorel Moldovan şi Ionuţ Badea) care au fost, fiecare cu structura lui, cu talentul lui, unul era mai vocal, altul era mai tăcut. Adică mi-ar plăcea să fiu tipul ăsta de lider care să dea personalitate jucătorilor, să nu fiu prost înţeles. Şi atunci trebuie să îţi schimbi tactica, atitudinea. 

Cu Gâlcă am descoperit şi acolo un tip sobru, elegant, serios, care dintr-un discurs mai ponderat a reuşit să aducă succes.

Reghe (n.r. - Laurenţiu Reghecampf), la fel, un tip care a fost foarte abil în discursul cu conducerea şi cu jucătorii, adică cred că a fost liantul perfect între noi şi conducerea, jucătorii care erau la naţională, jucătorii cu potenţial, cu calitate şi cu valoare şi atunci era greu de discutat cu jucătorii. Când e un jucător valoros, mai strici, mai sări peste antrenor, nu puteai să faci aşa ceva. Mi-a plăcut Inacio, pe care l-am avut la Vaslui, mi-a plăcut Hizo la Vaslui. 

Şumudică, de exemplu, cu abilitatea deosebită de a gestiona jucătorii şi discursul, cu o uşurinţă incredibilă", a declarat fostul mijlocaş pentru Telekom Sport. 

"De la fiecare, dacă eşti foarte atent, fiecare are personalitatea lui, modul lui de a lucra. Fiecare antrenor a avut particularităţile lui, fiecare a fost unic în felul lui şi de la fiecare e ceva de învăţat", a mai spus Lucian Sânmărtean. 

Gloria Bistriţa, Panathinaikos, Utrecht, FC Vaslui, FCSB, Al Ittihad, Pandurii Târgu Jiu, Al Taawoun şi FC Voluntari sunt echipele la care a jucat Lucian Sânmărtean. 

Afla mai multe despre: lucian sanmarteanlaurentiu reghecampf 

viewscnt
Articole similare