Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce riscă FC Voluntari după retrogradare. ”Este în mijlocul deşertului, dar a pus pe siglă o ancoră pentru că el a făcut Marina” | EXCLUSIV

Ce riscă FC Voluntari după retrogradare. ”Este în mijlocul deşertului, dar a pus pe siglă o ancoră pentru că el a făcut Marina” | EXCLUSIV galerie foto

FC Voluntari

Comentarii

FC Voluntari nu va mai face parte din prima scenă a fotbalului românesc în sezonul viitor. Echipa din judeţul Ilfov a retrogradat în Liga 2 şi există posibilitatea să aibă aceeaşi soartă ca a altor echipe ilfovene căzute recent în eşalonul al doilea.

FC Voluntari a retrogradat după ce a pierdut în ultima etapă a play-out-ului, pe teren propriu, contra celor de la U Cluj, scor 0-1. Unicul gol a fost marcat de Dan Nistor.

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

Astfel, în urma acestui deznodământ, dar şi a rezultatelor din celelalte meciuri, Voluntari părăseşte elita fotbalului românesc şi va juca în stagiunea următoare în al doilea eşalon.

Totuşi, viitorul este incert pentru formaţia lui Florin Pârvu. FC Voluntari riscă să ajungă ca majoritatea echipelor din Ilfov care au jucat cândva în prima ligă. Toate au un numitor comun: sunt echipe susţinute de primăriile locale.

Ce soartă poate avea de acum încolo FC Voluntari. ”Banul public nu se manageriază cum trebuie”

Subiectul a fost analizat în studioul Orange Sport de moderatorul Silviu Tudor Samuilă şi invitaţii speciali Bogdan Cosmescu şi Cosmin Băleanu.

”Primul motiv pentru care nu este normal este faptul că avem echipe private, cu oameni care scot bani exclusiv din buzunarul lor (n.r. concurenţă neloială). Dar, ce să vezi, cum îţi explici tu, totuşi, faptul că echipele cu cele mai mari performanţe sunt alea private? 

Cum se întâmplă? Titluri de campioană luate... nu e vreo echipă de stat care să obţină performanţe cumva”, a declarat Băleanu, la Orange Sport. Acesta a fost completat de Bogdan Cosmescu.

”Voluntariul are de 10-12 ani academie şi nu a produs nici măcar un jucător. Cum să nu produci pe nimeni? Doar pe Robert Popescu, un vârf, un jucător de under pe care să-l foloseşti, nu e mare jucător. Banul public nu se manageriază cum trebuie”, a adăugat expertul Orange Sport.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

Comentatorul sportiv Cosmin Băleanu a avut o nelămurire, pe care a adresat-o în direct: ”Începuse să apară pe ici-colo primarul din Voluntari, nu l-a întrebat nimeni <<Dom'le, de ce băgaţi banii ăştia două-trei milioane pe an la echipa de fotbal?>>. E o întrebare simplă”.

Bogdan Cosmescu, colegul de studio, a încercat să răspundă, în stilul caracteristic: ”Nu poţi să întrebi asta pe un om care a pus pe sigla Voluntariului, care este în mijlocul deşertului, o ancoră pentru că el a făcut Marina. Despre ce vorbim? Este oraşul lui. Ăsta e motivul”.

FC Voluntari, gruparea lui Florentin Pandele, a fost a cincea echipă din Ilfov care a făcut pasul spre prima ligă în trecutul recent. Celelalte sunt: CS Otopeni, Victoria Brăneşti, Concordia Chiajna şi Academica Clinceni. Nici măcar una dintre acestea nu a mai revenit pe prima scenă a fotbalului românesc după retrogradare.

Foto

Afla mai multe despre: voluntariilfovsuperligaliga 2orange sport 

viewscnt
Articole similare