Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce se întâmplă cu baza de la Arenele BNR? "Nu preluăm terenul acolo să construim blocuri!"

Ce se întâmplă cu baza de la Arenele BNR? "Nu preluăm terenul acolo să construim blocuri!"

Tenis

Comentarii

Într-un interviu pentru Agerpres, ministrul Sportului, Marius Dunca a răspuns la întrebarea "Veţi încerca să îl convingeţi pe primul ministru de necesitatea rezolvării problemei Arenelor BNR? Mai exact, veţi susţine denunţarea protocolului MTS-BNR din 1991?".

"Evident că ne dorim să preluăm Arenele BNR, dar să vedem care sunt costurile. În momentul de faţă Arenele BNR sunt cu acte în regulă la Banca Naţională. În 1991 MTS a vândut nişte clădiri BNR-ului cu 200 şi ceva de mii de dolari. Acum, BNR ne solicită 31 de milioane de euro plus TVA. Poate facem o lege de compensare, dar trebuie să facem o evaluare şi să vedem ce putem oferi noi, Guvernul României. Că le preia MTS sau Primăria Bucureşti, cineva trebuie să le preia, să le pună la dispoziţia sportului românesc. 

BNR-ul ne pune la dispoziţie acea bază sportivă, dar nu putem investi pentru că nu e în posesia noastră. Noi trebuie să investim în Arenele BNR. Nu o să o dea nimeni din patrimoniul BNR-ului în cel al MTS, pentru că Banca Naţională solicită o sumă de bani. Suma de 30 de milioane este uriaşă, pentru că noi nu preluăm terenul acolo să construim blocuri. Dacă va cumpăra cineva vreodată acea bază cu 30 de milioane nu o să-şi scoată niciodată investiţia. Apoi trebuie să ne gândim câte competiţii organizăm pe acel teren pe an... Dar am vorbit cu domnii Ţiriac şi Năstase şi consider că tenisul românesc ar merita o arenă de anvergură", a spus Dunca.

Afla mai multe despre: arenele bnrmarius duncatenisproiectebnr 

viewscnt
Articole similare