Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cea mai spectaculoasă campanie de transferuri făcută de o echipă din Liga I! Cinci transferuri prezentate oficial: ”Ne-am mişcat repede”

Cea mai spectaculoasă campanie de transferuri făcută de o echipă din Liga I! Cinci transferuri prezentate oficial: ”Ne-am mişcat repede”galerie foto

FC Botoșani

Comentarii

Jucătorii Florin Acsinte (fost la FC Voluntari), Cătălin Golofca (FCSB), Vlad Achim (FCSB), Mircea Axente (Al-Faisaly) şi Bojan Golubovic (Gaz Metan mediaş) au fost prezentaţi oficial la FC Botoşani.

Botoşaniul atacă ultimele etape din sezonul regular cu cinci fotbalişti noi, care au fost doriţi cu insistenţă de antrenorul Costel Enache.

"Cea mai spectaculoasă campanie de achiziţii, este adevărat, toată lumea a remarcat lucrul acesta, ne-am mişcat chiar foarte repede, ca niciodată. Anul acesta, cred pentru prima dată, că după FCSB, care nu au probleme de lot, sau Viitorul, suntem singura echipă care vom începe stagiul de pregătire din Antalya cu jucătorii cu care vom aborda şi campionatul. Timpul e scurt, vom juca din câte ştiu duminică, în data de 4 februarie, acasă, cu Juventus. Un meci mult aşteptat de noi. Vizavi de campanii, e adevărat că tot timpul doreşti mai mult, dar zic eu că ne-am întărit pe toate compartimentele, chiar dacă am cedat doi jucători, pe golgheterul Buş şi pe Mihai Bordeianu. Suntem acoperiţi prin revenirea lui Golofca în compartimentul ofensiv, unde am suferit mult în cele 22 de etape, avem doi jucători cu experienţă care sperăm să se acomodeze cât mai repede în stagiul de pregătire”, a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele de onoare al FC Botoşani, potrivit site-ului oficial al clubului.

Acsinte a afirmat că a revenit cu gânduri mari la FC Botoşani şi echiap poate accede în play-off-ul Ligii I.

"Am revenit cu gânduri mari pentru că recent am făcut performanţă la Voluntari, îmi doresc foarte mult ca şi această echipă să facă mult mai mult. Are potenţial, un staff foarte bun, jucători şi conducători foarte buni şi cred eu că sunt şanse foarte mari pentru a se face performanţă la FC Botoşani. Aici la echipa asta, din punctul meu de vedere nu este nimeni titular. Aici, fiecare trebuie să muncească, să demonstreze că merită să joace. Atât timp cât matematic nu s-a terminat, noi trebuie să fim foarte încrezători, putem să accedem în play-off şi am încredere că noi toţi ne vom lupta”, a declarat Florin Acsinte.

Revenit şi el la FC Botoşani, de la FCSB, Golofca spune că nu se consideră titular şi că va munci pentru a merita să joace.

"Avem un lot puternic, avem patru meciuri dificile, dar mergem în Antalya unde ne vom pregăti bine. Principalul meu gând este să prindem play-off-ul cu echipa şi apoi vom vedea. Şi Cupa României este un obiectiv important. Nu mi-am dorit FCSB pentru că nu pot juca împotriva lor. Am revenit la Botoşani, am zis să las numărul 9 pentru un atacant central şi am luat numărul lui Laurenţiu Buş care a plecat. Nu am venit din postura de titular, voi munci şi dacă merit să joc, voi juca”, a precizat Cătălin Golofca.

Golubovici a mai lucrat cu Costel Enache la Ceahlăul şi spune că a fost bine primit la Botoşani.

"Am venit la Botoşani cu gândul că avem mari şanse să ajungem în play-off, sper să fiu parte din acest club. Am fost primit foarte bine, am lucrat cu câţiva dintre băieţi şi am lucrat şi cu Costel Enache înainte, totul este în regulă până acum, sperăm să fie bine şi în continuare. Noi anul acesta avem o ocazie foarte mare, sperăm să profităm de ea şi să folosim cantonamentul acesta pentru asta. Colegul meu din atac, Axente este un jucător foarte bun, sincer mă bucur că a venit, avem concurenţă, sper să fim echipă bună, asta este ocazia noastră să intrăm în play-off”, a declarat Bojan Golubovici.

Achim s-a acomodat şi el la noua echipă, unde a găsit un grup bun.

"Pot să spun că m-am acomodat deja, bine timpul a fost scurt dar în cantonament probabil vom sta mult mai mult împreună şi ne vom acomoda şi mai bine. Este un grup bun aici, exact cum mă aşteptam, lotul este unul destul de echilibrat, aşa că sunt toate premizele să ajungem unde ne-am dorit. Presiune poate fi, dar nu asta este o problemă, când intrăm pe teren, fiecare ştim ce avem de făcut”, a declarat Vlad Achim.

Axente a urmărit meciurile din Liga I cât timp a fost în Arabia Saudită, astfel că ales echipa FC Botoşani pentru lotul echilibrat şi pentur modul în care evoluează.

"Nu mi-am fixat un număr de goluri, îmi doresc foarte mult să ajut echipa şi automat să înscriu cât de mult pot. Concurenţa cu Boian va fi grea, el a demonstrat de multe ori că este un jucător de valoare, dar în acelaşi timp consider că este o concurenţă benefică pentru echipă şi cu atât mai mult fiecare va da cât de mult va putea pentru a ajuta echipa. Am fost plecat, dar am fost în permanenţă la curent cu ce s-a întâmplat în România, am urmărit meciurile, tocmai din acest motiv am ales FC Botoşani, i-am urmărit, am văzut că sunt un grup bun, au o echipă care joacă sută la sută meci de meci şi îşi doreşte tot timpul să câştige. Un lot bun, echilibrat atât valoric, cât şi numeric şi consider că întrunim toate premizele pentru a ne îndeplini obiectivele”, a declarat Mircea Axente.

FC Botoşani va efectua, în perioada 12-24 ianuarie, un cantonament în Antalya.

Lotul deplasat de Costel Enache în Antalya este următorul:

  • Portari: Alberto Cobrea, Eduard Pap, Ianoş Brânză;
  • Fundaşi: Răzvan Tincu, Andrei Burcă, George Miron, Nicolae Muşat, Bogdan Unguruşan, Florin Plămadă, Andrei Dumitraş, Florin Acsinte;
  • Mijlocaşi: Stelian Cucu, Vlad Achim, Olimpiu Moruţan, Lorand Fulop, Jonathan Rodriguez, Răzvan Oaidă, Alexandru Piftor;
  • Atacanţi: Tiberiu Serediuc, Mihai Roman, Esteban Ciaccheri, Sebastian Chitoşcă, Mircea Axente, Bojan Golubovici, Catalin Golofca;

FC Botoşani a definitivat programul jocurilor de verificare din cantonamentul din Antalya:

  • Luni 15 ianuarie, ora 17.00: FC Botoşani – Baltika Kaliningrad;
  • Miercuri 17 ianuarie, ora 17.00: FC Botoşani – PFK Ludogoreţ Razgrad;
  • Joi 18 ianuarie, ora 17.00: FC Botoşani – FC Tosno;
  • Luni 22 ianuarie, ora 17.00: FC Botoşani – Arka Gdynia.

Afla mai multe despre: botosanitransferurigolofcaachimacsinteaxentegolubovici 

viewscnt
Articole similare