Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cel mai bun an din ultimii 5! Veşti bune pentru FCSB în clasamentul coeficienţilor, după calificarea în primăvara europeană

Cel mai bun an din ultimii 5! Veşti bune pentru FCSB în clasamentul coeficienţilor, după calificarea în primăvara europeanăgalerie foto
Comentarii

Chiar dacă a piedut ultimul meci din faza grupelor Europa League - 1-2, cu Lugano -, FCSB îşi continuă drumul în competiţie şi aşteaptă să-şi afle adversara din primăvara europeană.

Cu trei victorii şi o remiză obţinute în faza grupelor, FCSB şi-a asigurat deja cel mai bun coeficient european din ultimele cinci sezoane, iar totalul poate fi îmbunătăţit în fazele următoare ale competiţiei.

FCSB ocupă în acest moment locul 55 în clasamentul european al cluburilor (peste AC Milan - locul 59), în ceea ce priveşte coeficientul UEFA, cu 25,500 puncte acumulate. În funcţie de rezultatele din primăvară, trupa lui Dică are şansa să intre în TOP 50.  Singura echipă din România care mai prinde TOP 100 este Astra, pe locul 91.



În acest sezon, roş-albaştrii au adăugat 7 puncte coeficientului, fiind la nivelul din sezonul 2013-2014, când au evoluat în grupele Ligii Campionilor. Atunci însă, echipa a terminat pe ultimul loc în grupă şi nu şi-a continuat aventura europeană şi în primăvară.



Dezastrul din 2015-2016 şi anul de "aur"

Cel mai slab an din ultimii 5 a fost fără îndoială sezonul 2015-2016, când FCSB a ratat calificarea în grupele competiţiilor europene, fiind eliminată, pe rând, din preliminariile Champions League şi Europa League. Atunci FCSB a adunat doar 1,5 puncte.

Privind situaţia pe ultimii 10 ani, doar sezonul 2012-2013 a fost mai bun decât cel în curs. Atunci, FCSB a evoluat tot în Europa League şi a ajuns până în faza optimilor, acumulând 12 puncte în clasamentul coeficienţilor.
 

Afla mai multe despre: fcsbcoeficient uefaclasament 

viewscnt
Articole similare