Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

China a refuzat să livreze Rusiei piese de schimb pentru avioane. Decizia i-a surprins pe ruşi: ”Vom căuta prin alte ţări”

China a refuzat să livreze Rusiei piese de schimb pentru avioane. Decizia i-a surprins pe ruşi: ”Vom căuta prin alte ţări”

Diverse

Comentarii

Rusia a încercat să cumpere piese şi componente avioane de la China - ţară pe care o consideră aliată - dar s-a ales cu un refuz.

China este considerată unul dintre aliaţii importanţi ai lui Vladimir Putin, însă preşedintele Rusiei are motive să înceapă să aibă îndoieli.

Chinezii au refuzat să vândă Rusiei piese şi componente pentru avioane, deşi relaţiile oficiale dintre cele două ţări sunt considerate foarte bune.

China, lovitură pentru Rusia, care este afectată de sancţiuni

Ca reacţie la decizia Kremlinului de a declanşa războiul din Ucraina, comunitatea internaţională i-a impus Rusiei o serie de afecţiuni menite să descurajeze agresiunea sângeroasă a ruşilor.

Printre altele, cele mai multe ţări din comunitatea internaţională au picat de acord să nu mai furnizeze Rusiei tehnologie de niciun fel.

Au început astfel să apară probleme inclusiv în sectorul aeronautic. Mai ales după ce Boeing şi Airbus au decis să se retragă din Rusia şi să nu mai asigure piese şi componente.

Rusia a încercat să rezolve această problemă apelând la partenerul China, dar s-a lovit de un refuz, spre surprinderea lui Valery Kudinov, şeful Federaţiei Ruse de Transport Aerian ”Rosaviatsiya”.

”Am cerut companiei aeriene să stabilească de unde are posibilitatea de a obţine aceste piese de schimb. Din câte ştiu, au transmis că au apelat la China, dar chinezii au refuzat”, a declarat Valery Kudinov pentru Interfax.

Şeful ”Rosaviatsiya” susţine că oficialii ruşi se vor îndrepta acum spre alte variante pentru a asigura piese de schimb pentru avioane:

”Vom căuta oportunităţi prin alte ţări. Poate prin partenerii noştri - Turcia, India. Fiecare companie (n.r. companie aeriană din Rusia) va negocia singurp, iar noi (n.r. Rosaviatsiya) pur şi simplu vom ajuta la legalizarea acestor piese de schimb”, a mai spus Kudinov.

Până acum, China a încercat să adopte o poziţie neutră faţă de războiul declanşat de Rusia în Ucraina. Chinezii au afirmat că nu sunt de acord cu sancţiunile economice impuse de comunitatea internaţională, însă, în mod curios, au respectat şi ei aceste decizii.

China a blocat week-end-ul trecut transmisia meciurilor din Premier League

În etapa trecută, în Premier League au fost organizate mai multe acţiuni prin care a fost condamnată agresiunea Rusiei în Ucraina. Însă China a ţinut să cenzureze aceste momente şi a blocat transmiterea pe teritoriul ţării a meciurilor din Premier League.

”Premier League şi cluburile noastre resping din toată inima acţiunile Rusiei şi vor arăta sprijinul pentru poporul ucrainean la toate meciurile din acest weekend. Apelăm la pace şi gândurile noastre sunt la toţi cei care au fost afectaţi”, s-a arătat într-un comunicat oficial al Premier League.

Oficialii Premier League au refuzat totuşi să comenteze decizia luată de autorităţile din China.

Afla mai multe despre: china 

viewscnt
Articole similare