Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Chivulete, "salvat" de Vassaras. Reacţia oficială după liniile trase greşit la golul anulat Farului. Pe cine a dat vina CCA

Chivulete, "salvat" de Vassaras. Reacţia oficială după liniile trase greşit la golul anulat Farului. Pe cine a dat vina CCA

Superliga

Comentarii

Louis Munteanu a fost protagonistul unui moment controversat în timpul partidei dintre FCSB şi Farul Constanţa. Munteanu a înscris un gol analizat în camera VAR, anulat de arbitrii.

Atacantul "marinarilor" a marcat pentru echipa sa, dar reuşita sa a fost anulată după analiza arbitrilor VAR care au tras linii pentru a determina poziţia lui Louis Munteanu faţă de Joyskim Dawa, ultimul apărător al liniei de fundaşi a gazdelor.

Comisia Centrală a Arbitrilor a cerut furnizorului de tehnologie VAR explicaţii privind faza din minutul 58 al partidei de pe Arena Naţională, în urma căreia reuşita lui Louis Munteanu a fost anulată, pe motiv de ofsaid.

Arbitrul VAR al partidei de luni seară a transmis celor de la CCA că faza a fost analizată de trei ori. Principala problemă a fost trasarea incorectă a liniilor care au arătat poziţia atacantului faţă de fundaş.

Decizia a rămas aceeaşi în urma analizei realizată pe baza liniilor trasate iniţial iar scorul a rămas 1-0, în favoarea gazdelor. Reprezentaţii furnizorului de tehnologie VAR au transmis o informare, la adresa CCA:

"La meciul FCSB – Farul Constanţa din etapa 24 a existat o situaţie de analiză a unei posibile poziţii afară din joc, soluţionată greşit de către operatorul de reluări, acest fapt conducând la anularea unui gol marcat de echipa oaspete. 

Operatorul de reluări nu a respectat întocmai procedura de trasare a liniilor aferente jucătorului aflat în atac, acest lucru ducând la apariţia unor denaturări ale distanţelor dintre jucătorii implicaţi în analiza fazei suspecte de ofsaid. Operatorul de reluări a utilizat greşit procedura numită triangulaţie, folosită atunci când un jucător se află cu o parte a corpului în aer şi, astfel, rezultatul analizei a fost unul eronat.

De menţionat faptul că analiza a durat mai mult decât în mod obişnuit pentru a stabili cu exactitate momentul lovirii mingii, proces dependent de sincronizarea camerelor de filmat, şi pentru că procesul de analiză a fost repetat de trei ori, de fiecare dată cu acelaşi rezultat eronat. Pentru greşeala din meci operatorul de reluări a fost sancţionat şi reţinut de la delegări pe o perioadă nedeterminată". 

În urmă cu o lună, la partida dintre Sepsi OSK şi CFR Cluj din etapa a 20-a din Superliga, Kyros Vassaras, şeful CCA a decis să sancţioneze arbitrii implicaţi în controversa partidei disputate la Sf. Gheorghe, pentru interpretarea greşită a fazei prin care Damaşcan a marcat golul victoriei echipei din Covasna.

Afla mai multe despre: fcsbfarulkyros vassarasccaarbitrajvarsepsicfr 

viewscnt
Articole similare