Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Christian Horner, şeful echipei de Formula 1 Red Bull, vizat de o anchetă internă, a fost audiat de un avocat extern

Christian Horner, şeful echipei de Formula 1 Red Bull, vizat de o anchetă internă, a fost audiat de un avocat extern

Formula 1

Comentarii

Britanicul Christian Horner, şeful echipei de Formula 1 Red Bull, vizat de o anchetă internă, a fost audiat, vineri, de un avocat, dar nu a fost anunţată nicio decizie privind viitorul său la echipă, informează presa britanică.

Christian Horner, şeful echipei de Formula 1 Red Bull, vizat de o anchetă internă, a fost audiat de un avocat extern

Audierea, condusă de un avocat din afara echipei, a avut loc la Londra, într-o locaţie nedeclarată, potrivit presei, şi a durat câteva ore. Contactată sâmbătă de AFP, echipa Red Bull a refuzat să comenteze.

"Nu ar fi potrivit pentru noi să comentăm înainte ca ancheta să fie finalizată", a declarat un purtător de cuvânt al echipei, fără a oferi în acest stadiu informaţii despre acuzaţiile aduse lui Christian Horner.

Potrivit presei britanice, patronul în vârstă de 50 de ani a fost acuzat pe plan intern de "comportament inadecvat" faţă de o angajată, "acuzaţii" pe care le "respinge total".

Deocamdată, nu există niciun indiciu că se va lua o decizie înainte de prezentarea monopostului din 2024, care va fi pilotat de campionul olandez în exerciţiu Max Verstappen şi de coechipierul său mexican Sergio Pérez, programată joi la sediul Red Bull din Milton Keynes.

Mai multe mass-media sugerează că ancheta ar putea dura "săptămâni", în timp ce sezonul va începe în Bahrain, la 2 martie, după trei zile de teste în statul din Golf (21-23 februarie).

Red Bull a anunţat luni că a "lansat o anchetă independentă" după ce "a luat cunoştinţă de anumite acuzaţii recente" referitoare la directorul său, care este soţul fostei Spice Girl Geri Halliwell.

"Această procedură, care este deja în curs de desfăşurare, este condusă de un avocat specializat din afara Red Bull. Compania ia aceste chestiuni foarte în serios, iar ancheta va fi finalizată cât mai curând posibil. Nu ar fi adecvat să facem alte comentarii în acest stadiu", a declarat un purtător de cuvânt al echipei.

Horner este şeful Red Bull de la apariţia sa în padockul F1 în 2005. Sub conducerea sa, Red Bull a câştigat şapte titluri la piloţi, patru pentru germanul Sebastian Vettel (2010-2013) şi trei pentru olandezul Max Verstappen (2021-2023), precum şi şase coroane la constructori (2010, 2011, 2012, 2013, 2022 şi 2023).

Afla mai multe despre: red bull racingformula 1christian horner 

viewscnt
Articole similare