Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cinci jucători de urmărit în noul sezon din Liga Campionilor!

Cinci jucători de urmărit în noul sezon din Liga Campionilor!galerie foto
Comentarii

Liga Campionilor este cea mai puternică şi cea mai urmărită competiţie de fotbal la nivel european. Pe lângă meciuri spectaculoase, cei mai buni jucători din lume în acţiune, surprize, an de an se pot vedea şi jucătorii de perspectivă. Fie că vin de la marile campioane de pe continent sau de la outsidere, microbiştii îşi pot face o părere despre ce pot însemna aceste numii în anii ce urmează.

Dacă ar putea fi ales un jucător tânăr care şi-a făcut un nume în meciurile din Liga Campionilor, probabil că pe buzele fanilor de fotbal ar fi numele lui Kylian Mbappe. În sezonul 2016-2017, AS Monaco a fost foarte aproape de a juca finala. În parcursul avut de campioana Franţei de la acea vreme, până în semifinale, cea mai importantă piesă a fost fără discuţie tânărul Mbappe. În cele nouă meciuri jucate în acea campanie, proaspătul campion mondial a înscris şase goluri. Ceea ce a urmat după acel sezon pentru atacant ştie toată lumea. 

Mai jos este o listă cu cinci jucători de perspectivă care pot să fure spotlight-ul în noul sezon din Liga Campionilor, care începe marţi la Telekom Sport. 

Matthijs de Ligt (19 ani, Ajax Amsterdam)

De Ligt este un jucător crescut în academia lui Ajax şi care orice alt jucător crescut de "lăncieri", a fost repede aruncat în luptă. În 2016 a debutat fundaşul central în Eredivisie, iar la scurt timp a venit şi primul gol la Ajax, care l-a făcut să fie al doilea cel mai tânăr marcator din istoria echipei, ierarhie în care l-a depăşit chiar şi pe Clarence Seedorf. La 17 ani, de Ligt era titular într-o finală de Europa League, pierdută, cu Manchester United. Acum, în 2018, este căpitanul lui Ajax şi are deja şapte meciuri în naţionala Olandei. Despre el, George Ogăraru a spus în momentul debutului că va ajunge printre cei mai buni fundaşi centrali din lume în câţiva ani. Acum are ocazia de a arăta că nu au fost exagerate cuvintele folosite de fostul stelist. Într-o grupă cu AEK Atena, Benfica şi Bayern Munchen, de Ligt trebuie să fie stânca din apărare care să o ajute pe Ajax să iasă din grupe. 

40 de milioane de euro este cota lui de Ligt. 

Joe Gomez (21 de ani, Liverpool)

Tânărul fundaş al lui Liverpool a fost comparat cu Rio Ferdinand în presa engleză, iar asta spune tot. Pe lângă aspectul defensiv, unde este un jucător puternic, dominant, cu tackling-uri la milimetru, fotbalistul care poate juca atât în centrul apărării, cât şi în bandă, este, uneori, cel de la care porneşte atacurile lui Liverpool. Parteneriatul său cu Virgil van Dijk s-a sudat şi asta nu înseamnă decât un plus de stabilitate într-o echipă a lui Liverpool care ţinteşte atât titlul în Premier League, cât şi o nouă finală de Liga Campionilor. 

22 de milioane de euro este cota lui Gomez.

Amadou Diawara (21 de ani, Napoli)

Tânărul mijlocaş defensiv nu este un titular bătut în cuie în formaţia lui Carlo Ancelotti, dar cu siguranţă va fi în viitor, dacă nu la Napoli, atunci la o echipă mare din Europa. Chiar dacă respectă cerinţa obligatorie pentru un mijlocaş defensiv, aceea fiind forţa, jucătorul născut Guinea poate face legătură între apărare şi atac, implicându-se în dese rânduri în fazele ofensive ale napoletanilor. Cel mai important este că are calităţile necesare pentru a face diferenţa într-un meci. Grupa lui Napoli îi va permite lui Diawara să îşi arate calităţile, pentru că, pe lângă Steaua Roşie Belgrad, în Grupa C mai este PSG şi Liverpool. 

18 milioane de euro este cota lui Diawara. 

Goncalo Guedes (21 de ani, Valencia) 

PSG a plătit pentru portughez 30 de milioane de euro în 2017, dar poate că presiunea a fost prea mare pentru el în capitala Franţei şi nu a reuşit să se impună într-o echipă plină de vedete. Şi-a regăsit forma la Valencia, acolo unde a fost împrumutat în sezonul trecut, an în care a marcat cinci goluri în La Liga şi a oferit nu mai puţin 11 pase de gol. Valencia l-a vrut toată vara şi a reuşit într-un final să îl cumpere decisiv, pentru 40 de milioane. Are avantajul că evoluează alături de Cristiano Ronaldo la echipa naţională, unde a debutat la 18 ani şi are deja 14 prezenţe. Fie că este vorba de goluri sau de pase decisive, Guedes poate fi unul dintre jucătorii importanţi ai "liliecilor" în Liga Campionilor. 

40 de milioane de euro este cota lui Guedes. 

Lautaro Martinez (21 de ani, Inter Milano) 

Martinez este una dintre necunoscutele acestui sezon, nu doar în Liga Campionilor, ci şi Serie A, acolo unde a ajuns în vară de la Racing Club. Nu a reuşit să înscrie până acum într-un meci oficial pentru Inter, dar este doar începutul. În Argentina era considerat cel mai bun atacant din campionatul intern, iar asta i-a adus convocarea în premieră la naţională, acolo unde nu are încă loc de greii Kun Aguero şi Lionel Messi, lista jucătorilor de atac foarte buni fiind lungă. Dar Martinez, un marcator cu o plăcere în a-şi dribla adversarii în tot feluri de moduri spectaculoase, este la primul sezon în Europa şi are potenţialul de a le călca pe urme unor jucători precum Aguero sau Dybala, de care este apropiat din punct de vedere al stilului de joc. Inter este în grupă cu Barcelona, Tottenham şi PSV Eindhoven. 

25 de milioane de euro este cota lui Martinez. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: de ligtlautaro martinezamadou diawarajoe gomezgoncalo guedesperspectivewonderkidsliga campionilor 

viewscnt
Articole similare