Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este Giorgi Mamardashvili, necunoscutul care a apărat excelent poarta Valenciei în prima etapă din La Liga

Cine este Giorgi Mamardashvili, necunoscutul care a apărat excelent poarta Valenciei în prima etapă din La Liga

La Liga

Comentarii

Valencia s-a impus la debutul lui Pepe Bordalas pe banca tehnică în faţa lui Getafe, scor 1-0.

Victoria ”liliecilor” nu ar fi fost posibilă fără prestaţia excelentă a portarului georgian Giorgi Mamardashvili, în vârstă de numai 20 de ani.

Deşi este considerat un mare talent, Giorgi Mamardashvili avea şanse minime să înceapă sezonul ca titular la Valencia. Bordalas însă nu a putut conta nici pe titularul, Cillesen, fostul portar al Barcelonei, nici pe Jaume Domenech. Cei doi portari, mult mai cunoscuţi, se luptă pentru titularizare în noua stagiune, dar prestaţia excelentă a lui Giorgi Mamardashvili din meciul cu Getafe ridică deja semne de întrebare pe Mestalla: cine ar trebui să apere ca titular în noul sezon?

Necunoscut publicului larg, Giorgi Mamardashvili are o cotă de piaţă de numai 800 de mii de euro. Măsoară aproape 2 m, iar Valencia l-a adus de la Dinamo Tbilisi. Portarul georgian a mai apărat pentru Rustavi şi Lokomotiva Tibilisi, iar Valencia l-a achiziţionat pentru o sumă modică: 200 de mii de euro.

Contra lui Getafe a arătat siguranţă, reflexe bune şi un excelent control al balonului în aer. În mintul 90 a avut o intervenţie spectaculoasă prin care şi-a salvat echipa. Potrivit presei spaniole, Bordalas este decis să înceapă şi etapa viitoare cu Giorgi Mamardashvili între buturi.

Afla mai multe despre: giorgi mamardashvilivalencia 

viewscnt
Articole similare