Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ciprian Marica a cumpărat brandul unui important club din România: "E momentul să fie redat fotbalului românesc un simbol!"

Ciprian Marica a cumpărat brandul unui important club din România: "E momentul să fie redat fotbalului românesc un simbol!"

Fotbal

Comentarii

Brandul Farul Constanţa s-a vândut azi la licitaţie pentru suma de 41.300 de euro. A fost cumpărat de avocatul Lizeta Haralambie, reprezentatul lui Ciprian Marica, fostul internaţional român.

"Cu ceva timp în urmă , discutam cu Mircea Lucescu la o cafea. La un moment dat, mă întreabă din senin : Cum îţi hrăneşti tu pasiunea, cum te dedici activitatatii care să-ţi aducă bucuria aia venită din pasiune?

Mi-am promis atunci ca voi acorda da mai mare atenţie fotbalului. Nu mai pot juca, dar pot să ajut! Nu poţi fi doar un observator când fotbalul care ţi-a dat totul trece prin momente dificile. Trebuie să ajutăm cu toţii fotbalul românesc . Fenomen are, în primul rând, are o mare problemă de identitate. Temelia lui a fost subrezita când am lăsat să dispară echipele de tradiţie. Primul pas: trebuie să readucem cluburile mari la viaţă, sa readucem oamenilor bucuria trăită lângă echipa pentru care au cantat, au scandat, au plâns. Dacă marile cluburi, echipele cu tradiţie vor redeveni puternice, fotbalul românesc va redeveni puternic. Eu am ales sa ajut să readucem strălucirea unui club important în fotbalul românesc, Farul Constanţa. Sa repunem cărămida la temelie, să-i recuperăm certificatul de naştere, să-i redăm identitatea, să-i scoatem din nou la lumină istoria şi performantele la care au trudit generaţii de fotbalişti.

Dar acesta este un prim pas. Făcut cu bucurie, cu cele mai bune intenţii şi cu o mare deschidere. Mai departe, trebuie consens, trebuie sprijin, trebuie ca toţi cei care pot, să pună umărul, să construiască un proiect solid, demn de un etalon al fotbalului românesc. Care fotbal a fost avariat grav de dispute mici, de orgolii nepotrivite, de amestec al competentelor, de scandaluri inutile.

Vreau să fie clar un lucru : Am muncit mult pentru a-mi construi un nume, o carieră. Am stat departe de orice scandal şi mereu voi face asta. Scandalurile au adus doar nenorociri în această ţară, dacă vrem să ne dezvoltăm, trebuie să facem ce trebuie făcut. Atât. Nu să ne irosim în dispute inutile, contestări, pus beţe în roate. Eu pot să ofer priceperea mea, entuziasmul meu, dragostea imensă pentru fotbal. Fără tensiuni, fără răutăţi, fără interese ascunse, pentru că nu mă caracterizează.

De ce Farul? Tocmai pentru că în copilărie, în adolescenţă, aşa am crescut, cu Farul un punct de referinţă în fotbalul românesc. Pentru că oraşul Constanţa a devenit a doua mea casă. Pentru că aici, pe stadionul Farul, am trăit momente extraordinare la echipa naţională. Pentru că am iubit să joc aici, am trăit sentimente unice transmise de tribuna plină până la refuz la meciurile României. Pentru că fotbalul nostru are nevoie de un punct de echilibru în această zonă, iar oraşul Constanţa, judeţul Constanţa, Dobrogea toată, au forţa necesară să facă Farul să strălucească şi merită să retrăiască momentele de magie pe care le-au trăit părinţii, bunicii.

Pentru că timpul trece şi cresc copiii care nu au apucat să vadă cu ochii lor un meci al celor despre care le povesteau adulţii. Timpul devine un duşman dacă nu acţionăm. E momentul să fie redat fotbalului românesc un simbol şi să fie luat drept model şi de alte oraşe mari!", e mesajul transmis de Marica. 

 

Afla mai multe despre: farulciprian maricadecizieliga bachizitie 

viewscnt
Articole similare