Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Circuit complet în ATP. La ce turneu revin Nadal şi Djokovic

Circuit complet în ATP. La ce turneu revin Nadal şi Djokovic

Tenis

Comentarii

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul unu mondial, va reveni în competiţie săptămâna aceasta, cu ocazia turneului demonstrativ Kooyong Classic de la Melbourne, la care va fi prezent, de asemenea, sârbul Novak Djokovic, un alt jucător de top care a lipsit din circuit în ultimele luni din cauza accidentărilor.

Nadal nu a mai disputat niciun meci oficial din luna noiembrie, după înfrângerea suferită în faţa belgianului David Goffin la Turneul Campionilor de la Londra.

Ibericul a acuzat probleme la un genunchi, renunţând din acest motiv să mai participe la turneele de la Abu Dhabi (demonstrativ) şi Brisbane. El speră să poată lua parte la Openul Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, care va debuta pe 15 ianuarie, la care anul trecut s-a înclinat în finală în faţa "eternului" său rival, elveţianul Roger Federer.

Nadal va disputa marţi primul său meci la Kooyong Classic, un turneu pe bază de invitaţii, la care participă în premieră, urmând să-l înfrunte pe francezul Richard Gasquet.

La rândul său, Novak Djokovic, fostul lider al clasamentului ATP, care a ajuns acum pe locul 12 mondial, revine după o accidentare serioasă la cot, care l-a ţinut departe de circuit începând din luna iulie. Sârbul, aflat tot la prima participare la Kooyong Classic, va juca miercuri împotriva austriacului Dominic Thiem.

La turneul de la Melbourne mai sunt prezenţi, între alţii, croatul Marin Cilic (locul 6 ATP) belgianul David Goffin (locul 7 ATP) şi spaniolul Pablo Carreno Busta (locul 10 ATP).

Nadal şi Djokovic urmează să ia parte, tot în cursul zilei de miercuri, la "Tie Break Tens", un turneu demonstrativ ale cărui meciuri se disputa sub forma unor tiebreak-uri de 10 puncte.

La competiţia feminină de la Kooyong Classic sunt prezente jucătoare precum elveţianca Belinda Bencic, proaspăta câştigătoare a Cupei Hopman, germanca Andra Petkovic, australianca Destanee Aiava şi chinezoaica Xinyu Wang.

Afla mai multe despre: rafael nadaldjokovicrevenirecircuit completatpmelbournekooyong classic 

viewscnt
Articole similare