Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Citeşte un EDITORIAL emoţionant al lui Radu Oprişan despre Cristi Chivu » Cel care l-a driblat pe Joe Black

Citeşte un EDITORIAL emoţionant al lui Radu Oprişan despre Cristi Chivu » Cel care l-a driblat pe Joe Black

Editoriale

Comentarii

Pe 26 octombrie Cristi Chivu a implinit 37 de ani. O viata dominata acum de fericirea pe care i-o ofera fetele sale minunate si Adelina, o sotie de poveste!

Au fost 37 de ani cu doua momente de cumpana pe care Cristi le-a trecut curajos, eroic. In doua randuri, Cristi a simtit rasuflarea rece a lui Joe Black! Dar a fost un invingator! Stiti filmul Intalnire cu Joe Black, in care Brad Pitt intruchipeaza intr-o interpretare fabuloasa moartea?! Scena trecerii dealului "dincolo" este fabuloasa! Ei bine, Cristi Chivu este unul dintre oamenii care s-au intors din urcusul dealului. Undeva la inceputul anului 2010, intr-un spital din Verona, Cristi ajungea cu o ambulanta dupa o accidentare groaznica, o fractura a oaselor craniului. S-a trezit tinut de mana de Adelina, sotia lui, si a zarit mutra smechera a lui Mourinho, care venise special pentru el la spital!.

"Hai ca am nevoie de tine!"

..i-a spus portughezul pentru a-i oferi exact socul de care avea nevoi el. Il inteleg cel mai bine pe Cristi, am "gustat "experienta revenirii de pe deal! Acum il inteleg perfect de ce s-a cam izolat langa fetele sale: "Imi place sa fiu soferul lor", explica el cumva de ce a iesit din fotbal.

A mai existat un moment plin de emotii cand Cristi Chivu s- a intalnit cu Joe Black, insa atunci a pierdut, l-a pierdut pe tatal sau. In anul 1997, Cristi avea 17 ani, era in cantonament la stadion Resita, avea meci greu a doua zi, cu Ceahlaul. A venit momentul groaznic, unul din antrenori i-a spus: "Mergi repede acasa, stai cat vrei tu!".

Tatal sau, bolnav, simtea ca il parasesc puterile si l-a chemat sa isi ia ramas bun. A mers mai mult dus pe brate: "Intoarce-te si bateti Ceahlaul! Pentru Resita si pentru mine. Mergi, copilul meu!", au fost ultimele cuvinte ale lui Mircea Chivu.

Cristi s-a intors in cantonamentul de la stadion cu sufletul sfasiat. A doua zi, Resita invingea Ceahlaul cu 5-1, golurile curgeau pentru Mircea Chivu, ca si lacrimile pe obrazul pustiului ramas fara tata, iar Cristi a marcat si el! La fel ca la Euro 2000 cu Anglia, atunci cand Romania a batut cu 3-2 echipa din care faceau parte David Beckham, Paul Ince, Scholes, Owen! Cristi a avansat atunci pe stanga, a urmat un sut-centrare, o traiectorie ciudata si mingea s-a oprit langa vinclu: "Tata a pus mingea cu mana", declara Cristi fericit la final, cu ochii umezi indreptati spre cer.

Cristi, stiu cum e sa iti pierzi parintele pe care, coincidenta, il cheama Mircea! Eu te inteleg perfect! Orice ar fi!

37 de ani si o cariera fabuloasa, capitan, campion cu Ajax, campion cu Roma, castigator de UCL cu Inter! In acest timp, Chivu si-a construit o familie minunata si s-a intors in fotbal ca obsevator UEFA. La multi ani fericiti, Cristi Chivu! O meriti!

Afla mai multe despre: radu oprisancristi chivuintermourinhofotbalmoarte 

viewscnt
Articole similare