Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cluburile din Liga 1 care refuză să joace riscă enorm! Deţinătorul drepturilor TV ameninţă: "Să returneze cel puţin 10 milioane de euro"

Cluburile din Liga 1 care refuză să joace riscă enorm! Deţinătorul drepturilor TV ameninţă: "Să returneze cel puţin 10 milioane de euro"

Superliga

Comentarii

Deţinătorul drepturilor TV ale Ligii 1, EAD.RO INTERACTIVE, ameninţă cluburile din Liga 1 că vor exista repercusiuni financiare, în cazul în care meciurile din play-out nu se vor mai disputa, aşa cum plănuiesc să facă şase dintre echipe.

Şase cluburi din play-out-ul Ligii 1 au cerut să nu se mai joace meciurile care au mai rămas, deşi au încasat toţii banii pe care îi aveau de primit din drepturile TV, pentru acest sezon. Poli Iaşi, Viitorul, Hermannstadt, Clinceni, Chindia şi FC Voluntari au trimis o adresă către LPF, în care au cerut ca meciurile din play-off să nu se mai joace.

Directorul general al EAD, Orlando Nicoară, care deţine drepturile TV ale Ligii 1, a oferit o primă reacţie în acest sens.

Şase cluburi au luat banii, dar nu vor să ofere nimic în schimb

Poli Iaşi, Viitorul, Hermannstadt, Clinceni, Chindia şi FC Voluntari au trimis o adresă către LPF, în care au cerut ca meciurile din play-out să nu se mai joace. Singurele echipe care n-au semnat această cerere au fost Dinamo şi Sepsi.

Pretenţiile EAD, conform Gazetei Sporturilor: 

  • Data limită impusă pentru restartul campionatului: 5 iunie;
  • Dacă sezonul nu se reia/nu se încheie, cluburile trebuie să returneze CEL PUŢIN 10 milioane de euro;
  • Contractul cu LPF va fi renegociat!

"1. În cazul în care sezonul competiţional 2019/2020 al „Liga 1” nu este reluat până cel târziu la data de 05.06.2020 ori nu este finalizat în condiţiile agreate prin Contractul de Cesiune de Drepturi Media, EAD.RO solicita LPF în solidar cu toate cluburile componente, şi, în mod particular, cu cele din play-out care si au exprimat public opţiunea nedisputării meciurilor din play-off:

Returnarea unei părţi din totalul sumelor plătite cu titlu de avans pentru Competiţia „Liga 1” aferente sezonului competiţional 2019/2020, suma supusă restituirii de către LPF, cu titlu estimativ şi fără excluderea posibilităţii revizuirii de către EAD.RO, constând în cel puţin EUR 10.000.000 plus TVA, la care se vor adăuga oricare şi toate penalităţile la care ar fi îndreptăţită

Plata de daune-interese într-un cuantum necesar pentru acoperirea integrală a prejudiciilor create EAD.RO şi partenerilor săi comerciali de nefinalizarea competiţiei şi nedisputarea restului de meciuri din sezonul competiţional 2019/2020 al „Liga 1”, mai ales în contextul în care meciurile cu cea mai mare importanţă din punct de vedere comercial (play-off) urmau să se desfăşoare în perioada ulterioară suspendării.

Renegocierea Contractului de Cesiune de Drepturi Media, în vederea reajustării drepturilor şi obligaţiilor contractuale acolo-prevăzute şi în special a valorii acestuia. 

2. În cazul în care sezonul competiţional 2020/2021 al „Liga 1” nu va începe ori nu se va desfăşura în condiţiile agreate prin Contractul de Cesiune de Drepturi Media, EAD.RO va solicita LPF renegocierea contractului în cauză pentru a reajusta drepturile şi obligaţiile contractuale ale LPF şi EAD.RO, în contextul schimbărilor survenite în calendarul sezonului 2020/2021”, transmite EAD.

Afla mai multe despre: liga 1drepturi tv 

viewscnt
Articole similare