Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CM 2018, ziua 13 | Rojo o trimite pe Argentina în optimi cu un gol în ultimele minute. Croaţia, lider incontestabil în grupa D. Pe cine vor întâlni în faza următoare

CM 2018, ziua 13 | Rojo o trimite pe Argentina în optimi cu un gol în ultimele minute. Croaţia, lider incontestabil în grupa D. Pe cine vor întâlni în faza următoaregalerie foto

Cupa Mondială

Comentarii

Argentina s-a impus în meciul cu Nigeria, scor 2-1, şi a obţinut calificarea în optimile de finală ale Campionatului Mondial, unde va întâlni reprezentativa Franţei. Croaţia a câştigat şi ea cu acelaşi scor meciul cu Islanda şi a terminat grupa D pe primul loc, astfel că va întâlni Danemarca în faza următoare.

În urma acestor rezultate, Franţa - Argentina şi Croaţia - Danemarca sunt meciurile stabilite marţi pentru optimile de finală ale Campionatului Mondial din Rusia.

Croaţia a încheiat pe primul loc în grupa D şi va întâlni Danemarca, locul doi din grupa C, duminică, la Novgorod, de la ora 21:00. În schimb, Argentina, ocupanta locului doi din grupa D, va evolua contra Franţei, primul loc din grupa C, sâmbătă, la Kazan, de la ora 17:00.

Programul primelor patru meciuri din optimile de finală:

  • Franţa - Argentina (Ora 17:00)
    Sâmbătă, 30 iunie, Kazan
  • Uruguay - Portugalia (Ora 21:00)
    Sâmbătă, 30 iunie, Soci (Stadionul Fisht)
  • Spania - Rusia (Ora 17:00)
    Duminică, 1 iulie, Moscova (Stadionul Lujniki)
  • Croaţia - Danemarca (Ora 21:00)
    Duminică, 1 iulie, Novgorod

  • Danemarca şi Franţa au încheiat la egalitate ultimul meci din grupa D, în timp ce, Peru a învins-o cu 2-0 pe Australia. În urma acestor rezultate, cele două naţionale europene au obţinut calificare în optimile de finală. Franţa a terminat prima în clasamentul grupei D, urmată de Danemarca. Nordicii vor juca în faza următoare cu Croaţia.

Nigeria - Argentina 1-2
Au marcat: Moses (penalty) '49 / Messi '14, Rojo '86

  • Nigeria: Uzoho - Balogun, Trooost-Ekong, Omeruo - Moses, Etebo, Mikel, Ndidi, Idowu - Musa, Iheanacho
    Rezerve: Akpeyi, Ezenwa, Abdullahi, Awaziem, Ebuehi, Elderson, Ighalo, Iwobi, Obi, Ogu, Onazi, Simy

     
  • Argentina: Armani - Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico - Perez, Mascherano, Banega, Di Maria - Messi, Higuain
    Rezerve: Caballero, Guzman, Acuna, Aguero, Ansaldi, Biglia, Dybala, Fazio, Lo Celso, Meza, Pavon, Salvio

Islanda - Croaţia 1-2
Au marcat: Sigurdsson (penalty) '76 / Badelj '53, Perisic '90

  • Islanda: Halldorsson - Saevarsson, Ingasson, Sigurdsson, Magnusson - Gunnarsson, Hallfredsson - Gudmundsson, Sigurdsson, Bjarnason - Finnbogason
    Rezerve: Runarsson, Schram, Arnason, Bodvarsson, Eyjolfsson, Fridjonsson, Gislason, Gudmundsson, Sigurdarson, Skulason, Skulason, Traustason

     
  • Croaţia: Kalinic - Jedvaj, Corluka, Caleta-Car, Pivaric - Modric, Badelj - Pjaca, Kovacic, Perisic - Kramaric
  • Rezerve: Livakovic, Subasic, Bradaric, Brozovic, Lovren, Mandzukic, Rakitic, Rebic, Strinic, Vida, Vrsaljko

Fluier final pe ambele stadioane. Croaţia şi Argentina merg în optimi, Islanda şi Nigeria pleacă acasă

Min. 90 - GOOOOOOOOOOL Croaţia! Perisic marchează, iar islandezii părăsesc Campionatul Mondial

Min. 86 - GOOOOOOOOOOL Argentina! Rojo marchează cu o execuţie plasată din centrul careului de 16 metri. Argentina e în optimile de finală

Min. 76 - Rojo îşi respinge mingea în mână, în propriul careu, însă centralul Cakir, în urmă consultării sistemului VAR, nu le acordă nigerienilor penalty

Min. 76 - GOOOOOOOOL Islanda! Lovren este lovit de minge în mână în propriul careu, iar Sigurdsson transformă lovitura de pedeapsă

Min. 53 - GOOOOOOOOL Croaţia! Badelj îl execută pe Halldorsson cu un şut cu pământul

Min. 49 - GOOOOOOOOL Nigeria! Moses transformă fără emoţii penalty-ul pentri africani. Mascherano a faultat în careu

Min. 46 - A început repriza a doua la cele două meciuri

Fluier final al primei reprize la ambele meciuri. La aceste scoruri, Croaţia merge în optimi de pe primul loc, iar Argentina de pe poziţia secundă

Min. 45+2 - Şut foarte bun al lui Gunnarson, dar Kalinic este pe fază şi respinge în corner

Min. 40 - Ocazie mare a islandezilor. Combinaţie superbă la marginea careului între mijlocaşii nordicilor, însă şutul lui Finnbogason trece puţin pe lângă poartă

Min. 34 - Lionel Messi execută foarte bine o lovitură liberă de la 20 de metri, însă mingea trimisă de starul Barcelonei loveşte bara porţii lui Uzoho

Min. 14 - GOOOOOOOOOL Argentina! Lionel Messi primeşte o minge în adâncime şi şutează perfect cu dreptul la colţul lung

Min. 8 - Primul şut periculos al partidei de la Sankt Petersburg. Tagliafico şutează de la marginea careului de 16 metri, însă mingea trimisă de argentinian trece puţin peste poarta nigerienilor

Min. 1 - Fluier de start al celor două partide. Islanda - Croaţia se joacă la Rostov, în timp ce Nigeria - Argentina are loc la Sankt Petersburg


Danemarca - Franţa 0-0

Echipele de start:

  • Danemarca: Schmeichel - Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Larsen - Delaney, Jorgensen, Eriksen - Sisto, Cornelius, Braithwaite
    Rezerve: Lossl, Ronnow, Dolberg, Fischer, Jorgensen, Knudsen, Krohn-Dehli, Kvist, Lerager, Schone, Vestergaard
  • Franţa: Mandanda - Sidibe, Varane, Kimpembe, Lucas - Kante, N'Zonzi - Dembele, Griezmann, Lemar - Giroud
    Rezerve: Areola, Lloris, Fekir, Matuidi, Mbappe, Mendy, Pavard, Pogba, Rami, Thauvin, Tolisso, Umtiti

Australia - Peru 0-2 (Carrillo 18, Guerrero 50)

  • Australia: Ryan - Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich - Jedinak, Mooy - Leckie, Rogic, Kruse - Juric
    Rezerve: Jones, Vukovic, Arzani, Cahill, Degenek, Irvine, Jurman, Luongo, Maclaren, Meredith, Nabbout, Petratos
  • Peru: Gallese - Advincula, Ramos, Santamaria, Trauco - Tapia, Yotun - Carrillo, Cueva, Flores - Guerrero
  • Rezerve: Carvallo, Caceda, Aquino, Araujo, Cartagena, Corzo, Farfan, Hurtado, Loyola, Polo, Rodriguez, Ruidiaz

Min. 90+4 Fluier final şi la Australia - Peru, scor 0-2. Este însă un rezultat doar pentru palmares. Mai jos aveţi situaţia finală din grupa C.


Min. 90+3 Fluier final la Danemarca - Franţa, scor 0-0, rezultat la care ambele echipe merg mai departe. A fost cel mai slab meci de la acest turneu final.


Min. 89 Dezamăgiţi, spectatorii de la Danemarca au început să părăsească stadionul. Este singurul astfel de caz de la CM 2018.


Min. 84 Franţa are o tentativă de atac periculos, dar danezii recuperează până la urmă. În celălalt meci, Australia - Peru, Jedinak trage mult peste dintr-o lovitură liberă.


Min. 79 Giroud trage din întoarcere, din afara careului. Mingea a ajuns pe ultimul inel de pe stadion.


Min. 74 Amiciţie mare între jucătorii francezi şi cei danezi.


Min. 70 Fekir, jucător intrat în urmă cu câteva momente, trage foarte periculos din afara careului. Mingea s-a oprit însă în plasa laterală de la poarta daneză.


Min. 67 Suporterii care asistă la Danemarca - Franţa sunt din ce în ce mai nemulţumiţi de atitudinea celor două echipe. Spectatorii au început să fluiere şi să huiduie atitudinea celor două echipe. Reamintim că egalul le califică pe amândouă.


Min. 59 Australia a ridicat presiunea la poarta adversă, dar nu reuşeşte să marcheze. Risdon a tras puţin pe lângă, după o centrare deviată.


Min. 57 Guerrero, Peru, a intrat în topul celor mai în vârstă jucători sud-americani care au marcat la Cupa Mondială, 34 de ani şi 176 de zile.


Min. 56 Cum jocul nu este prea strălucit la Danemarca - Franţa, căutăm spectacolul în tribune. :)


Min. 54 Şut foarte bun al lui Eriksen, din lovitură liberă, Mandanda scapă mingea în faţă, însă revine şi reţine.


Min. 53 Egalul le califică pe Danemarca şi Franţa, astfel că cele două echipe nu se omoară cu firea. Prima repriză a fost lipsită de spectacol, motiv pentru care unii suporteri au cedat.

Min. 50 GOL PERU! Sud-americanii lovesc din nou. Guerrero a profitat de o minge deviată şi a marcat cu un şut la colţul lung. Acţiunea a pornit de la Cueva, care a urcat pe partea stângă şi a încercat să centreze, dar mingea s-a lovit de un adversar şi a ajuns la Guerrero.


Min. 46 A început repriza a doua.


Min 45+2 PAUZĂ la ambele meciuri. Danemarca - Franţa 0-0, Australia - Peru 0-1. La aceste scoruri, Danemarca şi Franţa merg mai departe.


Min. 45+2 Griezmann pleacă într-o cursă din propria jumătate, dar este oprit prin fault la 35 de metri de poarta adversă.


Min. 39 Griezmann trage slab dintr-o poziţie bună.


Min. 38 Cum Peru a marcat cu Australia, Costa Rica a rămas singura echipă de la Cupa Mondială care încă n-a înscris vreun gol.


Min. 34 Ratare uriaşă pentru Australia. Leckie este deposedat fix în momentul în care se pregătea să trimită mingea în poarta goală.


Min. 33 Vine şi replica Franţei. Dembele trage foarte periculos din afara careului, mingea trece puţin pe lângă stâlpul de la colţul lung.


Min. 29 Cea mai mare ocazie de la Danemarca - Franţa. Pe un contraatac, Cornelius paseză în faţa porţii pentru Eriksen, care ajunge faţă în faţă Mandanda, portarul Franţei iese foarte bine şi respinge din picioarele mijlocaşului lui Tottenham. Danezii susţin însă că Eriksen a fost împins în momentul în care se pregătea să şuteze. 


Min. 27 Ocazie mare şi spectaculoasă pentru Australia. Rogic şi-a depăşit cu driblinguri scurte mai mulţi adversari, a tras de la 15 metri, însă portarul advers a respins în corner.


Min. 24 Cu golul marcat în poarta Australiei, Carrillo a devenit primul jucător din Peru care înscrie la Cupa Mondială, în ultimii 36 de ani.


Min. 20 Danemarca - Franţa a dezmăgit până acum. A fost tras un singur şut la poartă în primele 20 de minute.


Min. 18 GOL PERU! Fază frumoasă construită de sud-americani. Cueva a centrat perfect de pe partea stângă, Carrillo a şutat din voleu, din prima, la colţul lung şi a deschis scorul.


Min. 15 După ce Danemarca a avut câteva situaţii periculoase, Franţa a echilibrat şi apoi a trecut la conducerea jocului. Giroud trage plasat spre vinclu, Schmeichel respinge cu greu în corner. Centrare din lovitură de colţ, Varane pune capul şi dă pe lângă poartă.


Min. 6 Este miezul nopţii la Melbourne, dar australienii stau cu sufletul la gură în speranţa că vor avea parte de o minune. Australienii au început în forţă meciul cu Peru, însă până acum n-a fost nicio ocazie foarte periculoasă.


Min. 4 O primă fază controversată la Danemarca - Franţa. Braithwaite s-a dezechilibrat în momentul în care se pregătea să şuteze şi a cerut penalty. Reluările îi dau însă dreptate arbitrului, care a lăsat jocul să continue.


17:00 Au început cele două meciuri. Franţa are nevoie de un egal pentru a câştiga grupa. Pentru a spera la calificare, Australia are nevoie de victorie cu Peru, iar Danemarca să piardă cu Franţa.


UPDATE 14:42 | Fanii argentinieni au cântat împreună cu jucătorii înaintea meciului decisiv cu Nigeria


UPDATE 11:01 | Selecţionerul Croaţiei anunţă 10 schimbări în primul 11 pentru meciul cu Islanda, astfel că nordicii devin favoriţi la calificare.

  • Croaţia (4-2-3-1): Kalinic - Jedvaj, Corluka, Caleta Car, Pivaric - Badelj, Bradaric - Pjaca, Kovacic, Perisic - Rebic


15:00 AUSTRALIA - PERU

  • Australia (4-2-3-1): Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogic, Kruse – Juric
  • Peru (4-2-3-1): Gallese – Advincula, Ramos, Rodriguez, Trauco – Aquino, Yotun – Carillo, Cueva, Flores – Guerrero

15:00 DANEMARCA - FRANŢA

  • Danemarca (4-3-3): Schmeichel; Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Larsen; Schone, Delaney, Eriksen; Cornelius, Braithwaite, Jorgensen
  • Franţa (4-3-3): Lloris; Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez; Pogba, Kante, Tolisso; Fekir, Griezmann, Lemar

21:00 NIGERIA - ARGENTINA

  • Nigeria (4-2-3-1): Uzoho; Omeruo, Troost-Ekong, Balogun, Ebuehi; Mikel, Ndidi; Moses, Etudo, Musa; Iheanacho
  • Argentina (4-2-3-1): Caballero; Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico; Mascherano, Perez; Di Maria, Messi, Dybala; Higuain

21:00 ISLANDA - CROAŢIA

  • Islanda (4-4-2): Halldorsson; Saevarsson, Arnason, Sigurdsson, Magnusson; Gislason, Gunnarsson, Hlafredsson, Bjarnason; Sigurdsson, Finnbogason
  • Croaţia (4-2-3-1): Kalinic - Jedvaj, Corluka, Caleta Car, Pivaric - Badelj, Bradaric - Pjaca, Kovacic, Perisic - Rebic

Totul despre CM 2018! Meciurile zilei, rezultate, clasamente grupe şi program complet

În grupa C, Franţa e sigură de calificare, dar are nevoie de un punct pentru a rămâne prima în grupă. De cealaltă parte, Danemarca merge şi ea mai departe cu un punct obţinut împotriva Franţei. Australia trebuie să învingă Peru şi să aştepte o victorie a francezilor. 

Fără îndoială, cel mai interesant eveniment al zilei în sport va avea loc în grupa D, Croaţia e calificată deja în „optimi” şi cu greu mai poate pierde primul loc, chiar şi în cazul unei înfrângeri. Islanda merge mai departe cu o victorie, atât timp cât Nigeria pierde cu Argentina, dar nu la o diferenţă mai mare de scor. Dintre Argentina, Nigeria şi Islanda, africanii sunt singurii care depind de propriul rezultat în cursa pentru calificare.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: campionatul mondial 2018frantaargentinanigeria 

viewscnt
Articole similare