Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Conducerea Formula 1, reacţie în ancheta în cazul lui Christian Horner

Conducerea Formula 1, reacţie în ancheta în cazul lui Christian Horner

Formula 1

Comentarii

Conducătorii Formulei 1 speră că ancheta în cazul lui Christian Horner, şeful echipei Red Bull, care face obiectul unei investigaţii interne, va fi "clarificată cât mai curând posibil", relatează AFP.

"Am luat act de faptul că Red Bull a lansat o anchetă independentă privind acuzaţiile interne de la Red Bull Racing. Sperăm că problema va fi clarificată cât mai curând posibil, în urma unui proces corect şi complet, şi nu vom face niciun alt comentariu în acest stadiu", a scris forul de conducere al Formulei 1 într-o declaraţie trimisă mai multor instituţii media la aproape două săptămâni de la dezvăluirea anchetei.

Christian Horner (50 de ani), şeful echipei Red Bull de la crearea acesteia în 2005, este investigat intern, după ce cotidianul olandez De Telegraaf a dezvăluit că britanicul este acuzat de "comportament inadecvat" faţă de o angajată. "Această procedură, care este deja în curs de desfăşurare, este condusă de un avocat specializat din afara Red Bull. Compania ia foarte în serios aceste chestiuni, iar ancheta va fi finalizată cât mai curând posibil. Nu ar fi adecvat să facem alte comentarii în acest stadiu", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Red Bull la 5 februarie.

Citat de De Telegraaf, Horner a declarat ulterior că "respinge în totalitate aceste acuzaţii". Managerul a fost audiat de un avocat timp de mai multe ore la Londra, la 9 februarie, dar deocamdată nu a fost anunţată nicio decizie privind viitorul său la echipă. "Nu ar fi potrivit pentru noi să comentăm până când ancheta nu se va încheia", a declarat în acea zi un purtător de cuvânt al Red Bull Austria.

Joi, Horner a fost prezent la sediul echipei austriece din Milton Keynes (Anglia), când aceasta şi-a prezentat noul monopost pentru sezonul 2024. Întrebat despre starea de spirit actuală din cadrul echipei, britanicul a răspuns simplu: "În mod inevitabil, a existat o distragere a atenţiei în cadrul echipei, care rămâne foarte unită şi toată lumea este concentrată pe sezonul care urmează".

În plan personal, "mă concentrez pe sezonul care urmează, iar treburile continuă ca de obicei. Evident, există o anchetă la care mă conformez şi cu care colaborez pe deplin. Dar toate acestea se întâmplă în fundal", a asigurat el jurnaliştii.

Horner este director al Red Bull de la debutul echipei în Formula 1, în 2005.

Sub conducerea sa, echipa a câştigat şapte titluri la piloţi, patru pentru germanul Sebastian Vettel (din 2010 până în 2013) şi trei pentru olandezul Max Verstappen (din 2021 până în 2023), precum şi şase coroane la constructori (2010, 2011, 2012, 2012, 2013, 2022 şi 2023).

Afla mai multe despre: formula 1christian hornerred bullancheta 

viewscnt
Articole similare