Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Contra a fost prezentat oficial. Primul avertisment pentru tricolori: "Vreau să ne luptăm cu echipele mari"

Contra a fost prezentat oficial. Primul avertisment pentru tricolori: "Vreau să ne luptăm cu echipele mari"galerie foto

Echipa națională

Comentarii

Cosmin Contra a fost prezentat oficial în postură de selecţioner al naţionalei României. Alături de Contra, la conferinţa de presă au mai participat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, şi Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al forului.

UPDATE: "Vreau să le mulţumesc membrilor Comisiei Tehnice pentru că m-au propus ca selecţioner al României, dar şi domnului preşedinte că a fost de acord. Este un vis împlinit. De când am început cariera de antrenor, mi-am dorit să antrenez echipa naţională. A venit destul de repede această şansă, dar sunt pregătit pentru această provocare.

Sunt încrezător că, împreună cu jucătorii, putem schimba percepţia pe care o are lumea faţă de echipa naţională. Cred că putem reveni în a doua urnă valorică şi, în curând, să putem să ne luptăm cu marile naţionale din lume. Jucătorii trebuie să înţeleagă că atunci când sunt convocaţi trebuie să dea totul pentru echipa naţională. Să fiu selecţioner este ca şi cum aş antrena o echipă de top din lumea asta, dar ştiu şi că este o presiune foarte mare" , a spus Cosmin Contra la conferinţa de presă.

__________________________________________________________________________

UPDATE: Transmitem LIVE conferinţa de prezentare a lui Cosmin Contra:

__________________________________________________________________________

UPDATE: Ultimele informaţii înainte de prima conferinţă de presă a lui Cosmin Contra în calitate de selecţioner al României! Evenimentul e LIVE pe Telekom Sport 1, de la 19:00.

UPDATE: Vineri, 22 septembrie 2017, Comitetul Executiv al FRF a validat acordul de reziliere a contractului fostului selecţioner Christoph Daum şi a acceptat în unanimitate propunerea Administraţiei FRF de numire a lui Cosmin Contra pe banca echipei naţionale.

Tehnicianul a semnat un contract care se întinde până la finalul campaniei de calificare la EURO 2020. 

"Pentru mine, echipa naţională a fost mereu un lucru sfânt, a fost mai presus de orice. Am îmbrăcat cu mândrie tricoul galben de fiecare dată, iar acum că am devenit antrenor, e un vis împlinit. Le mulţumesc suporterilor români pentru sprijinul acordat în perioada în care eram jucător, iar acum sper, împreună, să-i susţinem pe jucătorii echipei naţionale şi să ne bucurăm la fiecare victorie" , a declarat Cosmin Contra pentru FRF TV.

__________________________________________________________________________

Potrivit news.ro, la şedinţă au fost prezenţi 12 din cei 14 membri ai Comitetului Executiv. Deciziile au fost validate cu unanimitate de voturi.

Conducerea FRF a convenit săptămâna trecută cu germanul Christoph Daum încetarea colaborării.

  • Prezentarea oficială a lui Cosmin Contra ca antrenor al echipei naţionale e LIVE pe Telekom Sport 1, de la 19:00

Daum era selecţionerul României din iulie 2016. Sub conducerea sa, prima reprezentativă a disputat zece meciuri (opt oficiale, două amicable) şi a înregistrat trei victorii, trei remize şi patru înfrângeri. La 4 septembrie, selecţionata României a fost învinsă de naţionala Muntenegrului, scor 1-0, în etapa a opta a grupei E şi a ratat orice şansă de calificare la Cupa Mondială din 2018.

Duminică, FRF a ajuns la un acord cu Cosmin Contra pentru postul de selecţioner.

Cosmin Contra vine la echipa naţională de la Dinamo, formaţie pe care a pregătit-o din 17 februarie. El a mai antrenat în carieră Poli Timişoara (septembrie 2010-februarie 2011), Fuenlabrada (august 2012-octombrie 2012), Petrolul Ploieşti (octombrie 2012-martie 2014), Getafe (martie 2014-ianuarie 2015), Guangzhou R&F (ianuarie 2015-iulie 2015) şi Alcorcon (iunie 2016-octombrie 2016). Ca tehnician, el are două trofee în palmares, Cupa României cu Petrolul Ploieşti, în 2013, şi Cupa Ligii cu Dinamo, în 2017.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: comitetul executivcosmin contraselectionerfrf 

viewscnt
Articole similare