Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum arată munca lui Ionuţ Lupescu în Arabia Saudită! Dialog surprinzător cu oficialii federaţiei: "Nu e normal să aveţi un director tehnic străin"

Cum arată munca lui Ionuţ Lupescu în Arabia Saudită! Dialog surprinzător cu oficialii federaţiei: "Nu e normal să aveţi un director tehnic străin"
Comentarii

Ionuţ Lupescu a vorbit, într-un interviu acordat Telekom Sport, despre cum arată munca sa la federaţia de fotbal din Arabia Saudită. Fostul internaţional român ocupă funcţia de director tehnic.

Ionuţ Lupescu, despre misiunea sa în Arabia Saudită

Pe finalul anului trecut, "Kaiserul" a acceptat, după multe tatonori, funcţia de director tehnic al federaţiei din Arabia Saudită, unde vrea să producă schimbări: "Federaţia de fotbal are o strategie şi o viziune pentru 2030 -2034 şi sunt nişte obiective foarte clare. Pentru a accede la aceste obiective va trebui să începem să lucrăm de acum. A fost un program care mie mi-a plăcut foarte mult şi la început nu mă gândeam că am să mai ajung în Arabia Saudită, dar până la urmă oamenii au fost foarte insistenţi. Şi, după vreo şapte luni de discuţii, am decis să merg să accept o provocare.

Cel mai important lucru este de a schimba mentalitatea jucătorilor tineri, lifestyle-ul lor să spun, pentru a deveni profesionişti, pentru a face această distanţă dintre Europa şi Arabia Saudită cât mai mică.  

Acum au şapte străini care au posibilitatea să joace. Ceea ce înseamnă că pe o perioadă foarte lungă nu este loc foarte mult pentru tinere talente. Şi aici vom lucra. În afară de structură, trebuie să lucrez pe regulamente, pe competiţii, exact dezvoltare adevărată, ceea ce trebuie făcut ca în Europa. Obiectivul este de a crea noua generaţie de jucători", a declarat fostul internaţional român pentru Telekom Sport. 

"Nu este normal ca un director tehnic străin să fie director tehnic la voi, în Arabia Saudită"

Ionuţ Lupescu a fost sincer în faţa oficialilor federaţiei saudite: "Misiunea mea este să îmi găsesc următorul director tehnic saudit. Le-am şi spus că nu este normal ca un director tehnic străin să fie director tehnic la voi, în Arabia Saudită. 

Majoritatea antrenorilor care au fost acolo sunt foarte bine percepuţi. În afară de Reghecampf care tocmai a venit la Al Ahli, la U19 sunt antrenori români la diferite cluburi, care îşi fac datoria foarte bine şi sunt bine văzuţi", a mai spus fostul fotbalist. 

Afla mai multe despre: ionut lupescuarabia sauditaloc de munca ionut lupescu arabia saudita 

viewscnt
Articole similare