Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum reuşeşte Max Verstappen să-şi zdrobească colegii de echipă. Explicaţii detaliate din partea lui Alex Albon, pilotul Williams

Cum reuşeşte Max Verstappen să-şi zdrobească colegii de echipă. Explicaţii detaliate din partea lui Alex Albon, pilotul Williams

Formula 1

Comentarii

Max Verstappen a reuşit în 2023 să-şi treacă în conturi cel de-al treilea titlu de campion mondial în Formula 1.

Alex Albon a explicat punctele forte ale lui Max Verstappen în Formula 1

Alex Albon a fost coleg cu Max Verstappen la Red Bull şi, ca majoritatea colegilor pe care i-a avut olandezul, a fost învins fără drept de apel. Acum pilot la Williams, Albon a oferit dedesubturi legate de stilul de pilotaj al campionului mondial. Acesta se adaptează perfect, indiferent de stilul monopostului, fapt care pune o presiune enormă pe orice coleg ar avea.

„Multă lume spune că monopostul Red Bull e construit în jurul lui Max Verstappen. Sincer să fiu, maşina e construită aşa cum se poate, fără preferinţe. Verstappen e foarte rapid, are un stil unic. E foarte greu să mergi în ritmul lui.

Max duce totul la alt nivel, îşi asumă alte riscuri. Cu trecerea timpului, ceilalţi piloţi ajung să stea tot timpul în tensiune. Apare efectul bulgărelui de zăpadă, o să vă explic. La începutul sezonului eşti puţin în urma lui, nu cu foarte mult, dar sezonul se derulează.

Cu cât trece timpul, iar mecanicii modifică maşina, el devine din ce în ce mai rapid. Aşa ajungi şi tu, din postura de coleg de echipă, să fii nevoit să-ţi asumi anumite riscuri suplimentare. Aşa ajungi să comiţi greşeli şi îţi pierzi încrederea.

Apoi vei încerca tot mai mult să rămâi aproape de el, dar vei lua un viraj greşi, iar bulgărele de zăpadă va creşte. Cu cât maşina devine mai fiabilă şi mai rapidă, al doilea pilot devine mai tensionat”, a declarat Alexander Albon, în cadrul High Performance Podcast.

Afla mai multe despre: max verstappenalex albonred bull 

viewscnt
Articole similare