Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Dacă eram cu fiţe, plecam. Am aruncat ţigara şi m-am dus să semnez”. Dezvăluirile unui fost stranier din Liga 1

”Dacă eram cu fiţe, plecam. Am aruncat ţigara şi m-am dus să semnez”. Dezvăluirile unui fost stranier din Liga 1

Fotbal intern

Comentarii

Alessandro Caparco, fost portar în România între 2010 şi 2020, a discutat despre prima sa impresie la venirea în ţară.

Alessandro Caparco a fost un portar italian ce a activat în România între anii 2010 şi 2020. Acesta a fost adus pentru prima oară la Tg. Mureş, de către Ioan Ovidiu Sabău, fost jucător în Italia o bună perioadă.

Dezvăluirile unui fost stranier din Liga 1

Caparco era obişnuit cu condiţiile de la echipele italiene, astfel că a avut un şoc când a venit în Liga 1. Fostul portar a dezvăluit că, deşi se consultase cu un compatriot înainte de a face deplasarea, nu se aştepta la câteva dintre surprizele neplăcute din România.

Actualul antrenor de portari al Volunatriului a fost şocat de lipsa autostrăzilor din ţara noastră şi dezamăgit de calitatea scăzută a echipamentelor şi facilităţilor de la echipele româneşti. Însă, acesta s-a adaptat şi a ajuns să se stabilească în România, unde se află de mai bine de 10 ani.

Eram în vacanţă, iar când urma să începem antrenamentele a fost ziua mea, am ţinut o petrecere, nu aveam telefonul la mine, când am ajuns în cameră, aveam nu ştiu câte apeluri pierdute. Nu ştiam nimic despre România.

Am vorbit cu Felice Piccolo şi mi-a zis că e totul ok. Bine, el era la CFR, diferenţă mare. Aterizez la Cluj, şi mă duc spre Târgu Mureş, îl întreb pe şofer: dar nu avem autostradă să mergem. Era antrenor Sabău, vorbea italiană, când văd contractul, am zis că vreau să vorbesc cu impresarul meu, era Alessandro Moggi.

Îi zic dacă e sigur să semnez aici, mi-a zis că da. Am ieşit să fumez o ţigară, vine Sabău şi l-a întrebat pe impresarul meu de ce fumez. Am aruncat ţigara şi m-am dus să semnez.

Nu aveam fiţe de vestiar, de echipament, dar dacă îţi arăt primul antrenament cu care am început în România, zici că era luat de la piaţă, vorbesc de acum 10 ani. De la nivelul la care eram eu, am ajuns aici, dacă eram cu fiţe, plecam.

Cea mai mare diferenţă era mentală, mare diferenţă. Mi-a fost foarte greu să mă adaptez. Colegii nu prea ne ajutau să ne integrăm. Aici sunt diferenţe, dacă mergi la masă, în cantonament, stranierii stau la altă masă faţă de români, aici e o altă problemă”, a dezvăluit Caparco, pentru as.ro.

Afla mai multe despre: liga 1alessandro caparco 

viewscnt
Articole similare