Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Dacă găseşte cineva un antrenor care să facă asta...". Dan Petrescu a dat cărţile pe faţă! Adevăratul motiv pentru care a refuzat naţionala

"Dacă găseşte cineva un antrenor care să facă asta...". Dan Petrescu a dat cărţile pe faţă! Adevăratul motiv pentru care a refuzat naţionala

FRF

Comentarii

Dan Petrescu (53 de ani) a dat cărţile pe faţă şi a anunţat adevăratul motiv pentru care a refuzat echipa naţională a României. Ca să plece de la CFR Cluj, "Bursucul" ar fi trebuit să-şi achite singur clauza de reziliere din contract, iar salariul oferit de FRF nu ar fi acoperit cheltuiala sa.

https://www.telekomsport.ro/daca-gaseste-cineva-un-antrenor-care-sa-faca-asta-dan-petrescu-a-dat-cartile-pe-fata-adevatul-motiv-pentru-care-a-refuzat-nationala-20537390

FRF a mers la Cluj pentru a discuta cu Dan Petrescu în vederea preluării echipei naţionale, însă propunerea federalilor nu a fost pe placul "Bursucului". Nelu Varga, patronul de la CFR, i-a transmis că nu va fi lăsat să plece, astfel că singura variantă era ca el să-şi plătească singur clauza de reziliere de 400.000 de euro pentru a se elibera de contract.

Federaţia nu a vrut să achite clauza, iar salariul oferit lui Dan Petrescu nu ar fi acoperit cheltuiala pe care ar fi trebuit să o facă acesta din propriul buzunar. "Federaţia a venit cu propunerea şi le-am zis să vorbească cu patronul şi a făcut-o. Le-am spus: 'Am meciuri aici şi nu e normal să vorbesc de FRF'. A venit apoi finalul de campionat. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă duc la patron, pentru că am o clauză în contract de 400.000 de euro.

Patronul mi-a spus din prima: 'Nu cumva să îmi ceri să pleci, că nu ai nicio şansă. Ai clauză, dar nu te las să pleci'. Dacă plăteam clauza de 400.000... La FRF mi s-a propus un salariu de 300.000. Trebuia să plătesc 100.000 din buzunarul meu. Dacă găseşte cineva un antrenor care să muncească gratis la naţională, mă duc singur. Celor care mi-au spus că nu înţeleg de ce nu mă duc, le propun să se ducă să antreneze gratis. Eu am vrut să ajung la naţională, dar nu s-a putut.

Îmi doream, dar nu a fost momentul bun. Cât am fost liber 6 luni, nu am fost întrebat. Dacă eram întrebat atunci, sigur acceptam şi pentru mai puţini bani. Nimeni nu munceşte gratis. Asta a fost istoria. În rest, a fost cancan.

Ei (n.r Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă) au venit concret la mine, chiar îi apreciez. Mi-au spus că bani nu au prea mulţi. Nu am ce să le reproşez nici lor, nici patronului. Eu voiam la echipa naţională, dar în acelaşi timp sunt foarte fericit la CFR. Am mare încredere în acest lot", a declarat antrenorul.

De asemenea, Petrescu s-a arătat resemnat în privinţa posibilităţii de a deveni selecţioner, având în vedere că a avut deja ocazia să o facă de trei ori. "Am avut şansa de a antrena naţionala de trei ori şi nu mi-a reuşit. Nu a fost să fie, nu a fost timing-ul perfect. Nu ştiu dacă va mai fi şi a 4-a ofertă. Eu cred că la naţională şi la club nu ai timp de proiecte. Nu tată, rezultate! Imediat. Nu te mai aşteaptă nimeni. Dacă nu ai rezultate imediat nu poţi să rezişti nicăieri", a mai precizat tehnicianul.

Afla mai multe despre: dan petrescuechipa nationalamotiv 

viewscnt
Articole similare